Concert pascal
MOPAN Suceava

De la începutul anului, Casei de Pensii Suceava i s-au alocat 964 de bilete de tratament, în timp ce numărul cererilor a fost de 6.445. Anunțul a fost făcut de directorul executiv al instituției, Constantin Boliacu în ședința lunară a Colegiului Prefectural. Potrivit acestuia, ca și în anii precedenți, cele mai multe solicitări au vizat litoralul și stațiunile 1 Mai și Vatra Dornei. Șeful Casei Județene de Pensii a mai spus că cele mai multe bilete s-au alocat pentru stațiunile 1 Mai și Vatra Dornei, 217, respectiv, 110, iar cele mai puține pentru stațiunile Govora, Sovata și Slănic Prahova, cîte 4, precum și la Venus-1. La Amara sunt alocate 88 de bilete, la Băile Herculane 51, Nicolina-64, Covasna-47, Băile Felix-27, Techirghiol-20, Eforie Nord-30. Boliacu a ținut să precizeze că biletele de tratament se acordă în baza unor criterii.

Cele mai multe bilete la stațiunile 1 Mai și Vatra Dornei

”Criteriile sunt generale și specifice. La criterii generale pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de pensionari ai sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii, beneficiar al prevederilor unor legi speciale care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii și care dovedesc existența unei afecțiuni medicale care necesită tratament balnear. Categoriile de persoane care pot beneficia de tratament balnear gratuit sunt pensionarid e invaliditate, persoane persecutate politic, deportate, persoane persecutate din mortive etnice, veterani de război, invalizi de război, urmașii celor morți sau dispăruți în război, persoane adulte cu handicap, persoane care beneficiază de cure balneo climaterice privind asigurarea pentru accidente de muncă și boli profesionale. În cazul pensionarilor din sistemul public de pensii contribuția individuală este de 50% din cuantumul brut al drepturilor de pensie inclusiv din pensia brută”, a spus Boliacu.

Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile iar a tratamentului balnear de 12 zile

În vederea obținerii unui bilet de tratament trebuie depusă o cerere însoțită de o copie a buletinului sau cărții de identitate și cuponul de pensie. Cererile se pot transmite prin fax, email sau se pot depune personal la Casa de Pensii cu cel puțin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită bilet. Biletele de tratament se acordă individual. În cursul unui an calendaristic unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament. Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile iar a tratamentului balnear de 12 zile. Șeful Casei de Pensii Suceava apreciază că dinamica vizând cererile existente și numărul de bilete de tratament alocat, în lunile următoare se va înscrie pe un trend ascendent, astfel încât la sfârșitul anului diferența dintre numărul de bilete de tratament alocate și cererile existente în acest sens să fie la pragul minim.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava