MOPAN Suceava

Simona-Nicoleta Bădulescu (secțiunea soliști vocali)  a câștigat Marele Premiu al celei de-a X-a ediție a Festivalului-Concurs Internațional de Folclor ”Cântecele Neamului” manifestare organizată de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina și Școala Populară de Arte ”Ion Irimescu” în sala mare a Casei de Cultură din municipiul Suceava în perioada 11-12 noiembrie.

La secțiunea soliști vocali juriul de acordat câte două premii I,II și III. Astfel, premiul I a mers către Ana-Maria Calancea din regiunea Cernăuți-Ucraina și Ionuț Cocoș din Constanța, premiul II către Nicoleta-Cristina Chichiriță din Suceava și Maria Cebotari din Republica Molvova iar premiul III către Rareș Măcinică din  Târgu Mureș și Mariana –Gabriela Manoli din Suceava. Mențiuni au primit Alexandru Sahlean-Suceava, Denisa Mihaela Apetrei-Suceava, Camelia Elena Budilică-Tîrgu Jiu și Maria Lavinia Drăghici-Brăila.

La secțiunea soliști instrumentiști premiul I a fost câștigat de Gabriel Eduar-Sandu din Botoșani și Alexandru Sili din Republica Moldova, premiul II de Iulian Alexandru Băițan din Suceava și Ioan Ovidiu Goia din Cluj iar premiul III de Constantin Narcis Ilina din Târgu Jiu și Leonard George Popescu și Pitești.

Au fost acordate și șase premii speciale următorilor concurenți: Cătălina Anton-Pitești, Vasile Emanuel Munteanu-Bacău, Dimitriana Chircu-Republica Moldova, Emilia Georgiana Tănasă-Neamț și George Vlăduț Pop.

La ediția din acest an a Festivalului ”Cântecele Neamului” au participat 35 de concurenți din România, Ucraina și Republica Moldova. Toți participanții au primit diplome din partea organizatorilor.

Prezentatoarea Festivalului a fost interpreta de muzică populară Laura Haidău, profesor la Școala Populară de Artă ”Ion Irimescu”. ”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava