• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Sucevenilor le-a revenit apetitul pentru citit. Cel puţin asta este concluzia în urma unei situaţii prezentate de directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” din Suceava, Gabriel Cărăbuş. El a anunţat că, în primele 8 luni din acest an, instituţia a avut 5.418 utilizatori activi, din care 1.279 nou înscrişi. Aceştia, a spus Cărăbuş, au făcut 84.461 de vizite la bibliotecă şi au împrumutat peste 148.500 de documente. El a adăugat că numărul documentelor difuzate către utilizatori a crescut cu aproape 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cînd s-au înregistrat 129.245 de tranzacţii. «Lumea totuşi mai citeşte. Este adevărat că citesc mai mult cei de vârste fragede şi m-aş referi la copii, adolescenţi şi mai puţin adulţii. Iarăşi citesc foarte mult pensionarii având mai mult timp liber. Oarecum este de înţeles, cei mici sunt cei implicaţi în actul de învăţământ şi este normal să citească pentru că sunt împinşi de la spate şi de programa şcolară şi de eforturile cadrelor didactice.

Adulţii sunt implicaţi în ceea ce înseamnă găsirea unui job, în desfăşurarea activităţilor de zi cu zi practic pentru asigurarea resurselor financiare, a hranei pentru familie », a spus Cărăbuş. Raportul făcut public de Gabriel Cărăbuş mai arată că în primele opt luni ale acestui an la Biblioteca Judeţeană s-au înregistrat şi 14.144 sesiuni pe Internet la calculatoarele puse la dispoziţia publicului în mod gratuit. «Calculatoarele sunt puse la dispoziţia publicului în mod gratuit atât la sediul central dar şi la filialele din Obcini şi Burdujeni. Acolo oamenii au posibilitatea de a accesa echipamentele IT fie că este vorba de sesiuni pe internet fie că este vorba de utilizarea calculatoarelor pentru pregătirea unor materiale », a explicat Cărăbuş. Situaţia mai arată că în primele opt luni ale acestui an la programele şi evenimentele culturale organizate de Biblioteca Bucovinei au participat 7.472 de persoane.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava