În această dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4028 de persoane declarate vindecate de noul Covid-19. De asemenea, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 17 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 29 persoane declarate vindecate. Din totalul celor 517 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 132 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 156 pacienți sunt în zona tampon și 229 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 132 pacienți diagnosticați Covid- 19, 85 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 34 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care doi sunt ventilați mecanic. La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 62 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 14 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Prefectura Suceava a anunțat că numărul total de persoane testate până în prezent este de 37848, în ultimele 24 de ore fiind testate 394 de persoane. Potrivit aceleiași surse, astăzi se află în carantină 612 de persoane din județ. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020 , carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 116 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 41 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 27 au câte un caz în evoluție, 27 au sub cinci cazuri în evoluție, 10 au sub zece cazuri în evoluție iar 9 au peste zece cazuri în evoluție.

Potrivit Prefecturii, astăzi în județul Suceava sunt 343 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. De precizat că în cursul zilei de 14 august, polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse  499 persoane.

De asemenea,  au fost verificate 106 societăți comerciale și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8200 lei, pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
PNL - Gheorghe Flutur
PNL - Ion Lungu - Lucian Harsovschi
PSD - Mirela Adomnicai
PSD - Dan Cusnir
PMP - Bogdan Codreanu
PMP - Marian Andronache
PRO România - Alexandra Harja Samsonescu
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava