• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Centrul pentru Seniori al Muncipiului București organizează, în parteneriat cu Asociația Art&Heritage, proiectul „Culorile Bucovinei” – un eveniment dedicat explorării Patromoniului Cultural UNESCO din Nordul Moldovei

Evenimentul se desfășoară în perioada 18 – 26 Septembrie 2018, la Sucevița.

Centrul pentru Seniori al Muncipiului București (director Alexandra Dobre), în parteneriat cu Asociația Art&Heritage, Editura „Heruvim” Pătrăuți, Academia de Arte și Teatru din Chișinău și Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din București, organizează, în perioada 18 – 26 Septembrie 2018, evenimentul dedicat promovării patrimoniului cultural – „Culorile Bucovinei”.

Proiectul reunește o serie de activități dedicate cunoașterii și promovării patrimoniului cultural românesc UNESCO din Nordul Moldovei – Biserici pictate – Pătrăuți,  Sucevița, Moldovița, Voroneț, Humor, Sf.Ioan Cel Nou de la Suceava, Probota și Arbore.

Organizarea acestui eveniment vine în contextul în care anul 2018 are o dublă semnificație în spațiul cultural românesc: aniversarea Centenarului Marii Uniri și Anul European al Patrimoniului Cultural.

Evenimentul va debuta luni, 17 Septembrie 2018, începând cu ora 19.30, la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din Bucuresti cu Deschiderea Simpozionului „Culorile Bucovinei”  și se va încheia în data de 27 Septembrie cu vernisajul expozitiei cu același nume ce va fi găzduit de Centrul pentru Seniori al Municipiului București. Vor fi prezenți organizatorii, oficiali, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, profesori și lectori universitari din țară și străinătate, critici de artă, artiști plastici.

A doua zi, pe 18 Septembrie, va avea loc, la Sucevița, deschiderea oficială a Simpozionului care va avea programate, pe parcursul celor zece zile, conferințe, work-shop-uri si ateliere de pictură coordonate de artiștii și profesorii invitati: prof. Irina Kopeikina – Universitatea de Arte din Riga (Letonia), Roman Kharevsky – Karlovy Vary (Cehia), Ihor Hilco – Academia de Arte din Cernăuti (Ucraina), Ana Antohina – Sankt Petersburg (Rusia), Valentina Brâncoveanu – Chișinău (Rep. Moldova) și Dr. Nicoleta Zagura, inițiatoarea acestui proiect.

Pe parcursul derularii evenimentului, se vor desfășura, zilnic, vizite de documentare la mănăstirile, bisericile si muzeele din zonă: Sucevița, Pătrăuți, Probota, Arbore, Humor, Suceava.

La Pătrăuți, la Parohia Înălțarea Sfintei Cruci, Lect. Pr. Dr. Gabriel Herdea va susține conferința „Moștenirea Ștefaniană in arta medievală românească”, iar, in Paraclisul bisericii, va fi organizat primul atelier deschis de pictura, coordonat de profesoara Irina Kopeikina de la Universitatea de Arte din Riga.

Pe 25 Septembrie va avea loc, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului, vernisajul expozitiei mixte cursanți – profesori „Culorile Bucovinei”. Lucrările realizate cu ocazia Taberei de Creatie vor fi prezentate și la București, pe 27 Septembrie, la sediul CSMB unde, la ora 19.30 va avea loc vernisajul expoziției și încheierea oficială a acestui proiect cultural.

Centrul de Seniori al Municipiului București este organizatorul și promotorul principal al acestui eveniment.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava