MOPAN Suceava

A doua tranşă de vaccin antigripal a ajuns la Suceava. Cele peste 5600 de doze vor fi folosite, în special, pentru imunizarea personalului medico-sanitar şi a rezidenţilor din unităţile de asistenţă socială. În total, 7600 de persoane din categoriile cu risc de îmbolnăvire vor beneficia, deocamdată, de campania naţională de vaccinare gratuită împotriva gripei.Pentru acest sezon, DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănăţii 35.000 de doze de vaccin. Este posibil ca diferenţa să sosească într-o a treia tranşă. Din cele 5610 venite miercuri o mică parte vor fi împărţite şi la medicii de familie pentru administrarea la persoane cu risc de îmbolnăvire.
„Direcţia de Sănătate Publică Suceava primit, în cursul zilei de marţi, cea de a doua tranşă de vaccin antrigripal. Am recepţionat 5610 de doze şi am început de miercuri distribuţia lor către personalul medico-sanitar din spitalele judeţului. Vor fi vaccinaţi, de asemenea, rezidenţii unităţilor DGASPC. Această instituţie ne-a transmis un necesar de aproximativ 1900 de doze. Restul cantităţii va fi distribuită în mod egal tututor medicilor de familie. Aceştia vor primi un număr de cîte 9 doze, astfel încît, la finalul campaniei, vor putea vaccina un număr de 15 persoane cu vaccinul de la Ministerul Sănătăţii”, a declarat dr. Cătălina Zorescu, director adjunct DSP Suceava. Potrivit acesteia, Ministerul nu a trimis, deocamdată, informaţii despre trimiterea unei eventuale a treia tranşă de doze de vaccin împotriva gripei.
Populaţia care beneficiază de vaccinare antigripală gratuită este formată din persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavii cronici, indiferent de vârstă, femeile gravide şi personalul medico-sanitar. Acestora li se adaugă rezidenţii din unităţile de asistenţă socială şi copiii instituţionalizaţi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava