MOPAN Suceava

Un bărbat din comuna Grăniceşti a reclamat la poliţie că a fost înşelat de un alt bărbat care i-a spus că îl poate ajută să obţină mai rapid un act medical. Potrivit unui comunicat de presă, în cursul zilei de miercuri, un bărbat de 62 de ani, din comuna Grăniceşti, a sesizat poliția despre faptul că în dimineaţa aceleiaşi zile, în jurul orei 9:00, în timp ce se afla pe scările din faţa unei policlinici din municipiul Suceava cu intenţia de a se prezenta la medic, a fost abordat de o persoană necunoscută de sex masculin, care sub pretextul că o să-i elibereze mai repede un document medical, dar trebuie să plătească o taxă, a fost înşelat cu suma de 135 lei. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorului și recuperarea prejudiciului. În comunicatul Poliţiei Suceava se precizează că „deşi infracţiunile de înşelăciune săvârşite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate în vederea cunoaşterii de către populaţie a cauzelor, condiţiilor  şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora, spre deosebire de alte infracţiuni, în aceste cazuri autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reuşind să găsească metode de a câştiga încrederea victimelor, lucru esenţial în reuşita acestora.
Nu doar „păcăleala” prin sms sau ,,metoda aaccidentului” fac parte din înşelăciuni, dar şi încasarea unor sume de bani prin afişarea unor calităţi oficiale sau lucrative (infractorii se prezintă ca reprezentanţi ai unor instituţii, încasatori Eon, ingineri metrologi, etc.), sunt tot atâtea cazuri ce pot lăsa cetăţenii cu buzunarele goale”.

Poliţiştii avertizează că spre deosebire de alţi infractori, escrocii se caracterizează prin simţul observaţiei şi al oportunităţii, aptitudini ce le permit sa-si adapteze modul de operare în funcţie de situaţie si de victimă. “Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită anumite sume de bani pentru efectuarea unor servicii”, se mai precizează în comunicatul de presă al Poliţiei Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava