Concert pascal
MOPAN Suceava

Marți, 8 februarie,  prefectul Alexandru Moldovan a efectuat o vizită de lucru la Spitalul Municipal Vatra Dornei în vederea cunoașterii problematicii cu care unitatea sanitară se confruntă, fiind de notorietate faptul că toate cele trei corpuri de clădire sunt construcții vechi, puse în funcțiune în anii 40-50 ai secolului trecut, prin urmare aducerea acestora la nivelul exigențelor ce trebuie îndeplinite la acest moment este dificilă și, în ceea ce privește unele aspecte, chiar imposibilă din punct de vedere tehnic.

La discuții au participat Marius Rîpan, viceprimarul municipiului Vatra Dornei, managerul unității sanitare, Ioan Valentin Stan, directorul medical, dr. Cristian Rusu, dr.epidemiolog Dinu Sădean din partea Direcției de Sănătate Publică Suceava și maior Marian Ruscan, prim adjunct al Inspectorului șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava.

Conform reprezentantului  I.S.U. Suceava, ultimele două controale pe linia apărării împotriva incendiilor s-au desfășurat în luna octombrie anul 2021, respectiv luna ianuarie a.c. Deficiențele constatate au fost analizate astfel încât acestea sa fie înlăturate sau diminuate, funcție de posibilitățile reale existente. De asemenea, pe timpul desfășurării activităților de control au fost organizate și desfășurate exerciții de evacuare, pe diferite ipoteze care să includă toate secțiile spitalului, respectiv instruirea personalului pe locul de muncă cu privire la modul de utilizare al instalațiilor de stingere și al mijloacelor inițiale de prima intervenție.

Prefectul județului a solicitat efectuarea periodică a exercițiilor comune pompieri – personal medical, care au scopul de a crește capacitatea de reacție imediată în situația nedorită a producerii unui incendiu, acestea urmând a se desfășura lunar.

Conform precizărilor reprezentantului Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Dinu Sădean, au fost efectuate la Spitalul Municipal Vatra Dornei un număr de 8 controale tematice și recontroale, în perioada  ianuarie 2021 – ianuarie 2022, ultimele verificări fiind realizate în data de 04.02.2022, ce au vizat secția ATI.

Vizita de lucru a continuat la Secția de Boli Infecțioase, unde sunt internați un număr de 38 pacienți COVID-19, conform asistentei-șefe Popa Camelia.

Întrucât simpla analiză a căilor de acces și de evacuare a pacienților COVID-19 internați la etajul I al clădirii nu permite evacuarea acestora în condiții de siguranță, fapt datorat configurației clădirii, prefectul județului a solicitat D.S.P. Suceava să analizeze și să dispună, cu aplicabilitate imediată, ca internarea pacienților COVID-19 netransportabili să fie interzisă, urmând a fi redirecționați către alte spitale din județ. În acest moment sunt libere peste 200 de paturi destinate patologiei covid la nivelul sistemului medical județean.

În perioada următoare prefectul județului, împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava, va continua vizitele de lucru la toate spitalele din județ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava