MOPAN Suceava

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, a fost lansat oficial proiectul “FORM ACT – Program de formare activă a studenţilor şi masteranzilor în domeniile ştiinţelor socio-umane, juridice şi economice din regiunea Nord-Est”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2 “Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1. “Tranziţia de la şcoală la viaţa activă” şi este implementat de Centrul de Dezvoltare Socială T & CO în parteneriat cu INFOR ELEA Italia şi Development Training Consulting SRL.

Prin acest proiect se urmărește creșterea relevanței educației universitare pentru piața muncii și eficientizării stagiilor de practică pentru un număr de 150 de studenți și masteranzi din cadrul facultăților cu profil socio-uman, juridic și economic din regiunea Nord-Est, în vederea integrării cu succes pe piața muncii a acestora. Grupul țintă al proiectului vizează 150 de studenți și masteranzi, care vor fi împărțiți în zece grupe a câte 15 persoane și care vor efectua stagii de practică, conform fiecărei specializări de profil. Valoarea proiectului este de 1,404,305.98 RON.

„Am remarcat că există dificultăți pentru ca un tânăr să își găsească un loc de muncă. Ulterior, după ce și l-a găsit și se prezintă la un interviu, există probleme în a ști să își prezinte capacitățile și ceea ce știe să facă. Prin proiectul FORM ACT ne-am gândit să oferim oportunitatea tuturor universităților din centrul universitar ieșean și din regiunea de Nord-Est să fie parteneri în cadrul acestuia”, a declarant, în deschiderea conferinței, Ancuța Daniela Tompea, manager proiect din partea beneficiarului, Centrul de Dezvoltare Socială T&CO.

Proiectul vizează creşterea relevanţei educaţiei universitare pentru piaţa muncii şi eficientizarea stagiilor de practică pentru un număr de 150 de studenţi şi masteranzi din cadrul facultăţilor cu profil socio-uman, juridic şi economic din regiunea Nord-Est, în vederea integrării cu succes pe piaţa muncii a acestora.

„Prin implicarea în FORM ACT avem oportunitatea de accesa un nou grup țintă pentru firma noastră, respectiv studenții și masteranzii. Înainte de repartizarea tinerilor în grupele de practică, aceștia vor beneficia de sesiuni individuale și de grup de consiliere și orientare profesională. Dorim să facilităm tranziția de la educație la piața muncii”, a mărturisit Livioara Anghel, administrator Development Training Consulting, partener în cadrul proiectului.

„Ne bucurăm să fimn parteneri în cadrul acestui proiect. Noi, cei de la INFOR ELEA, vom facilita  organizarea a doua vizite de studiu, pentru două grupe de studenți și masteranzi. În cadrul acestor vizite tinerii vor putea afla informații și vor vedea, în mod real, modalitățile de practică, aferente domeniile prevăzute în proiect, în Italia. Vom vizita firme de profil și discuta cu reprezentanții instituțiilor și beneficiarii stagiilor de practică”,  a precizat Carlo Colomba, Director INFOR ELEA Italia, partenerul transnațional din cadrul proiectului.

Proiectul va fi implementat în perioada 1 iulie – 30 noiembrie 2015 și este cofinanțat prin Fondul Social European, prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava