MOPAN Suceava

Incă o vacanță de vară s-a încheiat și a lăsat în urmă, suntem convinși, o mulțime de experiențe și amintiri frumoase. Incărcați sufletește după ce au participat la Școlile de Vară și la alte momente frumoase întâmplate în Cuburile cu Lipici, copiii din zonele rurale au început cu bucurie și multe speranțe noul an școlar. “Vreau să învăț să scriu și să citesc foarte bine anul acesta ca să pot împrumuta cărți de la biblioteca centrului”, ne spune cu ochii sclipind de bucurie una dintre micile beneficiare ale Centrului de zi din Stănișești. Iar personalul FSC și voluntarii de la centru sunt pregătiți să o ajute pe micuță să deslușească nu doar tainele cititului, ci și cele ale calculatorului sau să descopere lumea fascinantă a muzicii, picturii, dansului, tradițiilor locale și multe alte bucurii care îi vor aștepta pe cei mici la centrul din inima comunei Stănișești. Dar cel mai important este că aici vor avea posibilitatea să-și facă temele imediat după terminarea orelor, în liniște și căldură, supravegheați de persoane calificate sau de voluntari și abia apoi să străbată drumul până acasă, uneori lung de câțiva kilometri.

Anul școlar a început bine și pentru bursierii FSC. Kaufland România și-a reafirmat angajamanetul de a susține și în acest an școlar accesul la liceu în Bacău pentru 50 de tineri provenind din familii modeste și care nu ar avea altfel posibilitatea de a suporta cheltuielile de școlarizare. In felul acesta, o parte dintre ei, își vor continua parcursul școlar început în anii anteriori, alții vor păși, cu încrederea de a avea un susținător alături, în această nouă și foarte importantă etapă a vieții lor. Alături de ei, alți aproximativ 30 de tineri vor primi sprijin din partea altor sponsori și donatori locali, naționali și internaționali.

O veste bună au primit în această vară și copii din Podu Turcului. Kaufland România va susține financiar activitățile dedicate celor mici în cadrul Clubului cu Lipici din această comună, timp de un an, începând cu august 2016. Prin proiectul Șansa la educație pentru copiii din mediul rural, Kaufland România va oferi unui număr de aproximativ 100 de copii, provenind din familii sărace, sau dezorganizate, un cadru în care să participe la activități educative extrașcolare într-un spațiu adecvat. Se urmărește în principal sporirea accesului la educație de calitate și diversificată, pentru îmbunătățirea performanțelor școlare și creșterea șanselor de accedere la liceu. Activitățile vor cuprinde și consilierea și asistența tinerilor care intră la liceu și au în continuare nevoie de suport psiho-social în vederea unui bun parcurs școlar și acomodarea cu viața de liceu. Și părinții vor fi cuprinși în acest proiect, ei urmînd a beneficia de sesiuni de consiliere privind educația copiilor, principii de viață sănătoasă etc, susținute de psihologi și asistenți sociali ai FSC.

Suportul oferit de Kaufland va permite ca activitățile extrașcolare și de after school din cadrul centrului să se desfășoare în cele mai bune condiții și cu materiale de cea mai bună calitate.

Se anunță așadar un an școlar cu roade frumoase la final! Mult succes tuturor!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava