Sucevenii pot merge la medicii de familie pentru administrarea vaccinului antigripal. La Direcția de Sănătate Publică au ajuns, săptămîna trecută, 7800 de doze de vaccin, o primă tranșă alocată de Ministerul Sănătății. Pentru sezonul rece 2016-2017, DSP Suceava a solicitat 35.000 doze.

Campania de vaccinare a Ministerului Sănătății se derulează prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi.

Sunt vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerului Sănătății și recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Ministerul Sănătății reamintește că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.

De asemenea, măsurile de igienă personală, alimentația bazată pe legume și fructe, odihna și mișcarea sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și, în special, prin gripă.

DSP Suceava a primit și 5136 doze hexavalent, aproximativ 70% din necesar, dar este așteptată și tranșa a 2 a. Dozele vor ajunge la medicii de familie pentru imunizarea copiilor cu vîrste de două, patru și 11 luni, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B, poliomielitei și Haemophilus.Vaccinurile vor fi administrate din data de 24 octombrie. DSP Suceava face apel către medicii de familie să demareze programarea la vaccinare a copiilor eligibili și a celor care nu au fost vaccinați pînă în prezent.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava