Comenzi MOPAN Suceava

Laleaua pestriță, declarată monument al naturii, a înflorit în Pădurea Zamostea – Luncă din județul Suceava, administrată de Ocolul Silvic Adâncata din cadrul Directiei Silvice Suceava. Imagini deosebite cu această gingașă floare au fost postate pe pagina de socializare a Direcției Silvice Suceava de inginerul George Celsie.

Laleaua pestriță (Fritillaria meleagris), este declarată monument al naturii și este monitorizată și protejată permanent de specialiștii Romsilva. Laleaua pestriță se regăsește în România în zone umede din județe precum Bistrița Năsăud, Gorj, Timiș, Brașov sau Suceava și nu doar.Laleaua pestriță înflorește în aprilie sau mai, floarea având un motiv cadrilat, în variante de roșu spre purpuriu. Planta poate atinge înălțimea de 40 de centimetri și crește în zone ierboase, în luncile râurilor, până la altitudini de 800 de metri.

Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 340.500 hectare, din care peste 272.400 de hectare păduri de stat.

A înflorit laleaua pestriță în Pădurea Zamostea. Este declarată monument al naturii, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava