Concert pascal
MOPAN Suceava

A murit vicepreședintele Uniunii Polonezilor din România, suceveanul Cazimir Longher. Anunțul a fost făcut de Uniunea Polonezilor din România pe pagina sa de socializare. ””Vestea trecerii la cele veșnice a vicepreședintelui Uniunii Polonezilor din România – Cazimir Longher – ne-a întristat sufletele. Nu putem decât să îi fim recunoscători pentru modul în care a activat mereu entuziast în folosul comunității poloneze din România. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, se menționează în postare.

Cazimir Longher
11.04.1953 – 29.03.2020
Unul dintre cei mai apreciați membrii din sânul comunității polonezilor din Suceava a murit astăzi, 29 martie, la vârsta de 66 de ani. Cazimir Longher a făcut parte din grupul de inițiativă care, în 1990 au reactivat Asociația Polonezilor din Suceava.
Născut în Pârteștii de Sus, într-o familie de polonezi din Solonețu Nou, acesta a fost educat în spiritul polonez, lucru pe care de-a lungul vieții sale, prin activitatea sa a încercat să îl transmită tinerelor generații.
De profesie inginer a lucrat timp de mulți ani la Salina din Cacica.
A fost un membru activ al Uniunii Polonezilor din România. Din anul 1995 și până în anul 2017 a fost tehnoredactor al revistei Polonus. Pe 8 iunie 2002, la Congresul Uniunii Polonezilor din România a fost ales vicepreședintele Uniunii, funcție pe care a îndeplinit-o cu onoare până la moartea sa.
În perioada 2006-2018 a îndeplinit funcția de expert pentru minorități în cadrul Instituției Prefectului al Județului Suceava.
A fost un mare iubitor al Bucovinei și s-a implicat activ în organizarea Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”. Avea mereu aparatul de fotografiat cu el și timp de mulți ani a surprins în imagini festivalul.
Încă de la început, din 1990 a fost un membru de bază al Asociației Polonezilor din Suceava. S-a implicat activ în viața comunității poloneze din localitate, printre altele, participând la Sfintele Liturghii în limba polonă, în calitate de corist.
Pentru întreaga sa activitate a fost decorat: în 2007 de președintele Poloniei de la acea vreme, Lech Kaczyński, cu Crucea de Aur pentru merit, în 2013 a fost distins cu medalia Pro Patria, al Biroului Polonez pentru Problemele Combatanților și Persoanelor Represionate și în 2018 a primit o plachetă din partea prefectului de la acea vreme, Mirela Elena Adomnicăi, în semn de prețuire pentru activitatea depusă în cadrul Prefecturii Suceava.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava