MOPAN Suceava

Prima tranşă de vaccinuri împotriva gripei a sosit, marţi, la Direcţia de Sănătate Publică Suceava. Dozele vor fi distribuite începînd de miercuri în teritoriu, iar campania de vaccinare va demara pe 15 octombrie.
Ministerul Sănătăţii a trimis la Suceava acum 5560 de doze de vaccin antigripal.  Acestea vor ajunge la medicii de familie, cîte 15 doze, şi la unităţile sanitare unde personalul este expus infecţiei gripale. Dozele de vaccin vor fi administrate gratuit persoanelor la risc, adică bătrânilor, bolnavilor cronici, copiilor și bătrânilor instituționalizați, femeilor însărcinate și personalului medical.
Odată cu venirea sezonului rece se înmulţesc şi cazurile de gripă, despre care statisticile arată că afectează între 5-10% din populaţia adultă şi aproape un sfert dintre copii.
Pentru a preveni aceste epidemii de gripă sezonieră, vaccinarea antigripală reprezintă cea mai eficientă soluţie. Cel mai bun moment pentru a face vaccinul antigripal este la începutul toamnei, când schimbările de temperatură pot scădea capacitatea sistemului imunitar, apărând carenţe ce pot slăbi organismul în lupta cu virusurile. Datele statistice ale unui studiu realizat în 15 ţări UE arată că singurele ţări care au depăşit ţinta de 75% rată de vaccinare a persoanelor vârstnice, potrivit recomandării OMS şi a Consiliului Uniunii Europene, au fost Olanda, cu o acoperire de 82% şi Marea Britanie care a înregistrat un procent de vaccinare de 78%. În schimb, rata de vaccinare a scăzut dramatic în România. Comisia Europeană a analizat cauzele care determină rata scăzută de vaccinare antigripală în statele membre ale Uniunii Europene, printre care şi România. Acestea au fost grupate în două categorii: bariere de percepţie care diminuează vaccinarea în rândul categoriilor de risc şi bariere de percepţie în rândul personalul din sectorul medical. Gripa sezonieră este o boală virală contagioasă, care se manifestă sub forma unei epidemii în cursul lunilor de iarnă. Aceasta este una dintre bolile transmisibile cele mai curente şi răspândite şi o sursă importantă de morbiditate şi de mortalitate în toate ţările. Principalele simptome ale gripei sunt: prezenţa febrei, durerile de cap, durerile generale, oboseală, slăbiciune musculară, senzaţie de epuizare, nas înfundat, dureri de gât, tuse, jenă în piept etc. Tratamentul trebuie început cât mai rapid şi constă în administrarea de medicamente antivirale, doar la recomandarea medicului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava