MOPAN Suceava

Vârstnicii și tinerii reprezintă două dintre categoriile sociale pentru care candidatul ALDE la funcția de primar al municipiului Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, are pregătite proiecte concrete. Băișanu a declarat într-o conferință de presă că dacă va ajunge primar, le va acorda pensionarilor abonamente gratuite pentru transportul în comun, va înființa cluburi în fiecare cartier din oraș și îi va consulta, prin ”Consiliul Înțelepților”, format din 23 de pensionari, ca și Consiliul Local, în luarea deciziilor pentru administrarea orașului. Candidatul ALDE a promis contruirea de grădinițe în fiecare cartier precum și modernizarea celor existente. Băișanu a spus că printre primele acțiuni pe care le va întreprinde dacă va ajunge primar va fi să rezilieze contractul de închiriere dintre municipalitate și PNL pentru sediul Organizației Municipale Suceava a PNL, de lângă magazinul Bucovina, și să retransforme clădirea în grădiniță. ”Dacă ajung primar, sediul fostului PDL, acum al PNL, va redeveni fără discuție la vechea lui destinație, aceea de grădiniță. Acolo au învățat mii de copii din Suceava, iar oamenii din PDL au luat-o, după ce a fost renovată, și au dat-o celor din PDL. Este un gest de sfidare la adresa copiilor și părinților, o dovadă de nesimțire”, a declarat deputatul Băișanu. El a arătat că în prezent municipalitatea se confruntă cu o criză de locuri în creșe și grădinițe, care au un grad de ocupare de 180%.

Inițiativă legislativă privind limitarea la două a mandatelor aleșilor locali

Ștefan Alexandru Băișanu a anunțat joi că a depus în Parlament un proiect de lege care limitează numărul de mandate consecutive ale aleșilor locali – primari, președinți de consilii județene, consilieri locali și județeni – la două. ”Realitățile românești atât cele politice cât și administrative au demonstrat fără tăgadă că primarii și președinții de Consilii Județene CJ care au fost votați mai mult de două mandate își ating în al treilea mandat nivelul maxim de incompetență. Unui cetățean ales ajuns într-o astfel de funcție de conducere i se termină bateriile. În al treilea mandat nu mai face mai nimic, obosește, se plafonează, se plictisește nu mai are nici putere de muncă nici voința de a o face în adevăratul sens al cuvântului. În plus crează în jurul lor un sistem închis de decizie, lucrând în interesul unor grupuri politice și financiare”, a spus Bășanu.

Socrul lui Donțu, printre susținătorii lui Băișanu

Printre susținătorii lui Băișanu se  numără și pensionarul Florin Botez, nimeni altul decât socrul președintelui Organizației Municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donțu. De altfel Florin Botez s-a aflat joi alături de candidatul ALDE la conferința de presă de la partid la care au mai fost prezenți și alți candidați la CL și CJ precum Ilie Niță, Ovidiu Milici, Dan Roibu dar și Vasile Grigoraș, președintele CAR Suceava. Florin Botez a declarat că nu este membru ALDE și nici nu intenționează să devină precizând că până la cei 76 de ani nu a făcut niciodată parte din vreo formațiune politică, nici măcar din fostul PCR. ”Sunt aici pentru că simpatizez cu Tăriceanu și cu Băișanu. Pe Băișanu îl susțin cu votul meu și îi fac propagandă”, a afirmat pensionarul.

Abonamente gratuite pentru pensionari și grădinițe în fiecare cartier, propunerile candidatului ALDE la Primăria Suceava, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava