Concert pascal
MOPAN Suceava

Pînă pe 24 iulie, absolvenţii de liceu care doresc să se angajeze trebuie să se înregistreze în evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava. Condiţia este obligatorie pentru obţinerea primei de inserţie, în valoare de 1500 de lei, în urma angajării, sau a indemnizaţiei de şomaj – 250 de lei lunar, timp de 6 luni.

Absolvenţii care doresc să se înregistreze în evidenţele agenţiei de ocupare, pentru a căuta un loc de muncă şi a beneficia de indemnizaţia de şomaj, trebuie să depună dosarul cu actele necesare în termen de 60 de zile de la data absolvirii – data la care au promovat toate materiile ultimului an de studiu şi au dobândit calitatea de absolvent, prin obținerea certificatului de studii. Data absolvirii este stabilită de Ministerul Educației Naționale sau de instituția de învățământ superior, iar certificatul de studii este eliberat de instituția care a organizat forma de învățământ absolvită.

Elevii și studenții care nu au promovat toate materiile ultimului an de studiu, se pot înregistra în evidenţele agenţiei de ocupare, pentru a căuta un loc de muncă şi a solicita dreptul la indemnizaţia de şomaj, în termen de 60 de zile de la data promovării ultimului examen de corigenţă/ restanță.

Pentru a fi înregistraţi, absolvenţii trebuie să se prezinte la Agenţia Locală Suceava, str. Tudor Vladimirescu f.n., sau la Punctele de lucru ale AJOFM Suceava din judeţ: Fălticeni, Rădăuți, Gura Humorului, Cîmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, în funcţie de domiciliul înscris pe cartea de identitate.

Plata indemnizaţiei de şomaj se face:

– după expirarea perioadei de 60 de zile de căutare a unui loc de muncă, dată la care tinerii vor reveni la agenţia de ocupare pentru a solicita acest drept,

– de la data absolvirii școlilor speciale, pentru persoanele cu handicap.

Prima de inserție se acordă absolvenților (înregistrați în evidențele agenției, în termen de 60 de zile de la absolvire) care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 1 an. Cuantumul primei este de 1500 lei și se acordă în două tranșe egale: prima tranșă, respectiv 750 lei, la data angajării, iar a doua după un an de la angajare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava