MOPAN Suceava

Dacă sunteți un fan al magazinelor second hand, orice tip de mobilier tapițat, cum ar fi canapele sau colțare extensibile uzate, trebuie igienizat și curățat înainte de a-l aduce înăuntru. În caz contrar, ați putea aduce germeni, mirosuri și dăunători nedoriți în casa dvs., fără să vă dați seama.

În plus, dacă aveți copii sau animale de companie, știți prea bine cât de repede poate trece o canapea de la nou-nouță la complet uzată. Copiii și prietenii cu blană sunt profesioniști în răspândirea germenilor, a firimiturilor și a petelor.

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun mod de a curăța o canapea sau un colțar pe care micuții dvs. le folosesc des, ați ajuns în locul potrivit. Vă vom arăta câteva modalități eficiente de igienizare și eliminare a mirosurilor de pe o canapea uzată, fără produse de curățare cumpărate din magazin. În unele cazuri, totuși, poate fi necesar să recurgeți la o soluție mai puternică, dacă petele sunt încăpățânate.

Aspirați canapeaua

Primul pas este de a aspira toate firimiturile, murdăria și blana de pe tapițerie. Fiți atent la excrementele de insecte sau la alte semne de dăunători. Introduceți aspiratorul în fiecare crăpătură posibilă. Ar putea fi necesar să aspirați canapeaua sau colțarul de mai multe ori.

Dezinfectați și ștergeți

Poate doriți să folosiți un produs de curățare natural, pentru îndepărtarea petelor de pe tapițerie. Puteți utiliza, de asemenea, un produs de curățare cumpărat de la magazin. Asigurați-vă că testați mai întâi o zona mică a țesăturii.

Apoi, ștergeți toate secțiunile care nu sunt tapițate cu un dezinfectant de încredere. Asigurați-vă că șervețelele sau spray-urile pe care le alegeți nu au înălbitor ca ingredient, deoarece acest lucru poate deteriora lemnul sau alte părți ale canapelei. Testați mai întâi un loc mic, dacă nu sunteți sigur. Nu vă faceți griji cu privire la dezinfectarea țesăturii în acest moment.

Spray împotriva dăunătorilor

Dacă ați cumpărat o canapea la mâna a doua, ați putea să vă gândiți să pulverizați suprafața cu spray împotriva dăunătorilor, înainte de a aduce piesa de mobilier în casă. Insectele și dăunătorii nedoriți pot infesta canapelele și mobilierul vechi, fără a fi văzute cu ochiul liber.

Stropiți toate colțurile cu un spray universal împotriva insectelor, care va funcționa pentru a respinge și a ucide dăunătorii, cum ar fi puricii, căpușele și acarienii. Lăsați canapeaua într-o zonă bine ventilată în afara casei dumneavoastră timp de 24 de ore. Dacă aveți animale de companie, asigurați-vă că spray-ul împotriva insectelor nu este un pericol pentru ei.

Îndepărtați mirosurile

Multe mirosuri sunt cauzate de bacterii și umiditate excesivă. Bicarbonatul de sodiu va funcționa pentru a combate ambele probleme. În primul rând, însă, asigurați-vă că testați o mică bucată de tapițerie, pentru a vă asigura că bicarbonatul de sodiu nu va decolora țesătura.

Apoi, presărați o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe toate secțiunile unei canapele sau a unui colțar extensibil. Folosiți o perie pentru a întinde bicarbonatul de sodiu într-un strat uniform pe fiecare suprafață tapițată. Lăsați bicarbonatul să stea câteva ore fără a fi deranjat, apoi aspirați-l.

Dacă canapeaua încă miroase după baia de bicarbonat de sodiu, pulverizați suprafața cu un amestec de oțet alb și apă. Odată ce soluția se usucă, mirosul de oțet se va disipa și la fel ar trebui să facă și orice alt miros.

Îndepărtați petele

Înainte de a încerca orice îndepărtare a petelor pe canapeaua dvs., aflați din ce tip de țesătură este realizată. Unele canapele sunt realizate cu tapițerie atât de fragilă încât nu ar trebui să fie udată. Altele, cum ar fi tapițeria din piele sau materialele sintetice, ar putea avea nevoie de o atenție specială – citiți eticheta pentru mai multe informații.

Majoritatea tapițeriilor din țesături ar trebui să reziste bine la următorul amestec de curățare: amestecați o cană de apă caldă, 1/4 cană de oțet alb și o lingură de detergent ușor pentru vase. Puneți amestecul într-o sticlă de pulverizare sau un bol. Pulverizați sau periați soluția în orice zonă pătată. Utilizați o perie sau o cârpă cu peri moi pentru a aplica soluția și apoi ștergeți pata cu o cârpă curată, umezită. Încercați să nu suprasaturați zona.

Sfaturi pentru a vă menține canapeaua curată mai mult timp

  • Aspirați în mod regulat: Utilizați peria și capătul conic al aspiratorului pentru a aspira canapeaua o dată pe săptămână.
  • Rola de scame: Utilizați o rolă de scame pentru a îndepărta părul animalelor de companie de pe tapițerie.
  • Acoperiți-o: Luați în considerare utilizarea de pături, cuverturi și protecții special pentru canapele, pentru a împiedica pătarea canapelei cu sebum, transpirației și a alte fluide.

Îndepărtarea petelor de pe o canapea

Eliminarea petelor poate fi un proces dificil. Dacă aveți probleme în a rezolva anumite pete, luați în considerare închirierea unui aparat de curățat cu aburi și utilizați un detergent de tapițerie de înaltă calitate, potrivit pentru canapeaua dvs. Dacă doriți să continuați cu soluții naturale, încercați-le și pe următoarele:

  • Creion: Dacă, canapeaua dvs. are urme de creion pe ea, folosiți o cârpă pentru a freca WD40 pe pată.
  • Cerneală: pentru petele de cerneală, saturați o compresă de bumbac cu alcool și frecați ușor zona.
  • Rugină: O soluție de suc de lămâie și sare, detergent ușor de vase și amoniac vă pot ajuta să îndepărtați petele de rugină de pe mobilier.
Acesta este modul corect de a curăța o canapea sau un colțar, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava