Concert pascal
MOPAN Suceava

Şi la Fălticeni ACET, operatorul de servicii apă-canal-epurare, va lua măsura debranşării de la apa rece a Asociaţiilor de Proprietari cu datorii mari. Potrivit şefului agenţiei fălticenene a ACET-ului, Vasile Cozma, primele locuinţe pentru care se va sista furnizarea apei potabile sunt cele de la Asociaţiiile 10 şi 18, pentru care perioada de somaţie s-a încheiat deja.

„Facem menţiunea că sistarea furnizării apei se face cu notificarea prealabilă a asociaţiei de proprietari, a administraţiei locale, a organelor de sănătate publică şi a pompierilor, aşa cum este prevăzut în reglementările legale în vigoare. Ştim că principalul subiect de contestare a acţiunii este faptul că printre consumatorii afectaţi se află şi consumatori cu plăţile la zi, dar pentru această situaţie operatorul nu are nici o vină, el doar aplică prevederile legislative care la rândul lor sunt adaptate sistemului de distribuţie în comun pentru membrii condominiului din care fac parte. Nimeni nu va putea împiedica compania de furnizare a energiei electrice să sisteze sau să restricţioneze curentul electric dacă nu ne plătim facturile în termenul contractual, cu consecinţe foarte grave asupra serviciului, consecinţe pe care le va simţi fiecare cetăţean din Fălticeni. Cetăţenii trebuie să fie conştienţi că serviciul de furnizare a apei şi preluarea apelor uzate are aceeaşi importanţă ca şi celelalte servicii: energie, gaz, televiziune şi ca atare trebuie plătite la fel ca acestea ”, a delarat Vasile Cozma. Potrivi acestuia, la finele lunii trecute valoarea restanţelor la asociaţiile de proprietari se ridica la suma de 924.268 lei, cifră comparabilă cu veniturile totale ale agenţiei pe trei luni de zile.
„Întrucât activitatea serviciului se desfăşoară sub ameninţarea întreruperii curentului electric pentru neplată şi pentru că toate acţiunile întreprinse de conducerile asociaţiilor de proprietari cu sprijinul administraţiei locale şi al agenţiei ACET nu au dat rezultatele scontate, s-a ajuns la aplicarea unei prevederi din Regulamentul Serviciului de Alimentare cu apă şi canalizare şi anume întreruperea furnizării apei pe perioadă nelimitată, până la recuperarea din restanţe şi întocmirea de programe de eşalonare, începând cu scările de bloc cu datoriile cele mai mari şi continuând cu sistarea serviciului la toată asociaţia, acolo unde este cazul”, a mai declarat directorul Agenţiei ACET Fălticeni. Pe lista Asociaţiilor vizate se află, în primă fază, Asociaţiile de proprietari nr. 10,11,14,15, care cumulează 70% din totalul datoriilor înregistrate la toate asociaţiile de proprietari. ACET Suceava a anunţat că luni, 15 iulie, va debranşa de la reţeaua de apă rece blocurile arondate la 11 asociaţii de proprietari din municipiul Suceava. Este vorba de Asociaţiile 15, 33, 34, 38, 41, 44, 47, 57, 75, T3 şi 36 ANL Burdujeni. Datoriile acestora faţă de societatea de apă-canal sînt de 500.000 de lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava