MOPAN Suceava

Furtuna de duminică seara a afectat mai multe localități din județul Suceava, locuințele a mii de persoane fiind în continuare nealimentate cu energie electrică. Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Suceava, luni la amiază nu erau branșate la rețeaua de curent electric 18 localități din județul Suceava, iar circulația feroviară  pe magistrala Moldova Ardeal se desfășura cu întârziere între Floreni și Silhoasa.
Astfel, nu aveau curent electric 3993 consumatori din Breaza, Izvoarele Sucevei, Moldova Sulița, Iacobeni, Pojorâta, Vatra Moldoviței, Moldovița, Cârlibaba, Broșteni, Șaru Dornei, Vatra Dornei, Dorna Arini, Poiana Stampei, Straja și Brodina. La ora respectivă erau în teren 14 echipe de intervenție ale EON-Delgaz. În ce privește circulația feroviară,  luni dimineață a fost reluată legătura pe Magistrala Moldova – Ardeal, dar cu întârziere de circa o oră,  pentru fiecare garnitură de tren, având în vedere că între stațiile Floreni și Silhoasa locomotivele electrice au fost înlocuite cu cele Diesel. „Se estimează că remedierea liniei electrice a rețelei feroviare se va produce în maximum 48 de ore”, se precizează în comunicatul Prefecturii Suceava.
În comunicat se mai arată că unitățile administrative teritoriale din județul Suceava nu au semnalat probleme deosebite și pagube.
Prefectura a informat că doar Primăria Vicovu de Sus a transmis că acoperișul unei locuințe a fost luat de furtună, însă familia respectivă nu a fost evacuată, deoarece casa e locuibilă. De asemenea, Primăria Vatra Dornei a comunicat accidentul unui un lucrător al Telekom, care a căzut de pe un stâlp și a  suferit o fractură la tibie. Bărbatul a fost internat la Spitalul Județean Suceava, fiind în afara pericolului.
Nu în ultimul rând, drumurile naționale, județene și comunale de pe raza județului Suceava au fost descongestionate, iar ceilalți gestionari ai infrastructurilor  publice nu au semnalat probleme în furnizarea serviciului prestat către populație. De asemenea, nu au fost afectate școli.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava