Concert pascal
MOPAN Suceava

Universitatea „Petre Andrei” din Iași (UPA din Iași) și Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) au încheiat un acord de parteneriat pe data de 25 martie 2022. Evenimentul a avut loc la sediu IICCMER, în prezența delegației UPA din Iași – formată din Rector, Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Prodecanul Facultății de Științe Politice și Administrative, Lect. univ. dr. Constantin Ilaș, și cinci studenți ai aceleiași facultăți – și a reprezentanților IICCMER – Președintele executiv, Prof.univ.dr. Daniel Șndru, și experții Luciana Jinga și Simona Albu. Cele două instituții și-au propus să se sprijine reciproc în proiectele de cercetare a comunismului din România pe care le derulează.

Un prim pas în materializarea obiectivelor acordului deja a fost făcut, în cadrul aceluiași eveniment fiind semnată o convenție de practică în baza căreia un număr de 10 studenți ai Facultății de Științe Politice și Administrative a UPA din Iași vor fi implicați în definitivarea arhivei electronice a ziarului „Scînteia”.

Un moment al întâlnirii l-a constituit și schimbul de publicații dintre cele două instituții. IICCMER i-a donat UPA din Iași un număr de 40 de volume publicate sub egida sa în ultimii trei ani. La rândul său, UPA din Iași i-a donat IICCMER cele 9 volume realizare în cadrul proiectului „După 25 de ani. Comunismul în Europa de Est”.

Din partea UPA din Iași, a mai participat Directorul administrativ, Florin Chiriac, care a asigurat suportul tehnic al înregistrării video a întâlnirii ce a fost difuzat în cadrul emisiunii „Polis+, ce este produsă de UPA din Iași la postul TELEMoldova+.

Emisiunea poate fi vizionată accesând următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=dN1hfNB40LM .

Acord de parteneriat între UPA din Iași și IICCMER, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava