MOPAN Suceava

Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava a primit un punctaj aproape de maxim în cadrul celor două etape de acreditare desfășurate de Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate adică 96,35%. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, în cadrul unei conferințe de presă susținută luni la Palatul Administrativ alături de managerul Spitalului Județean, Vasile Rîmbu. Punctajul obținut, a spus Flutur, plasează spitalul din Suceava în topul național alături de Spitalul de boli infecțioase ”Matei Balș” din București și alte două spitale universitare.

Flutur: ”Spitalul de la Suceava asigură confort și complexitate la nivelul unor spitale universitare de vârf din București, Cluj așa cum rezultă din această certificare”

Gheorghe Flutur a subliniat că în această etapă au intrat la acreditare 147 din cele 671 de spitale de stat și private din România iar dintre acestea doar 23 îndeplinesc standardele. Potrivit șefului administrației județene, punctajul luat la acreditare confirmă pe de o parte faptul că investițiile făcute la Spitalul Județean au fost eficiente iar pe de altă parte că managementul instituției a fost unul de calitate. Ca atare, Gheorghe Flutur a ținut să felicite echipa managerială și în mod special pe Vasile Rîmbu. El a spus că pentru suceveni mesajul este acela de creștere a încrederii în Spitalul Județean Suceava.

”Spitalul de la Suceava asigură confort și complexitate la nivelul unor spitale universitare de vârf din București, Cluj așa cum rezultă din această certificare. Tot ce înseamnă dotare, competența medicilor și a aparatului sanitar de aici certificată de organismul guvernamental arată că avem un spital care oferă această siguranță sucevenilor, pacienților în general. E un mare lucru”, a spus Flutur.

Rîmbu: ”Rezultatul pe care l-am primit este recunoașterea eforturilor pe care noi le-am făcut în ultimii 9-10 ani”

La rândul său Vasile Rîmbu a arătat că rezultatul acreditării este de fapt recunoașterea eforturilor făcute în ultimii 10 ani. ”Rezultatul pe care l-am primit este recunoașterea eforturilor pe care noi le-am făcut în ultimii 9-10 ani. Drumul nu a fost atât de lin, startul nostru nu a fost dintr-o poziție extraordinar de favorabilă și de asta satisfacția este cu atât mai mare că am ajuns într-un punct în care să fim priviți cu admirație, cu respect și poate ca și referință pentru alții. Aș vrea să-i mulțumesc domnului președinte Flutur pentru tot sprijinul pe care l-a acordat și îl acordă spitalului și să-i mulțumesc pentru faptul faptul că mi-a cultivat această pasiune pentru spital și vom face totul ca spitalul să fie recunoscut acolo unde este. Desigur nu o să putem niciodată nimeni să ducă satisfacția pacientului sau a celor care țin de pacienți la maximum dar noi regretăm și suferim pentru anumite incidente sau accidente dar asta este viața mai apar și astfel de situații”, a spus Rîmbu. Vasile Rîmbu a menționat că printre obiectivele urmărite la nivelul Spitalului Județean se numără creșterea calității serviciilor medicale, a siguranței actului medical și creșterea satisfacției pacienților și angajaților. ”Nu o să atingem și nimeni în lumea asta nu o să atingă nivelul în care satisfacția să fie la maximum dar ne străduim”, a punctat managerul Spitalului Județean. Râmbu a spus că este o mândrie ca Spitalul Județean Suceava să fie umăr la umăr cu institute medicale de vârf din țară arătând că succesul s-a datorat politicii inevstiționale inspirate. ”Ne propunem ca prin politica de investiții, de dotări inclusiv cu angajări de personal medical să ne păstrăm la acest nivel și de ce nu să margem spre ceea ce nu am fost și nu e deocamdată. Exact ca în gimnastică. Până la Nadia Comăneci nu a avut nimeni 10. Era imposibil. Cine știe?”, a conchis Vasile Rîmbu.

Flutur anunță investiții de peste 20 de milioane de euro la Spitalul Județean

Gheorghe Flutur a anunțat că investițiile la Spitalul Județean vor continua și în acest an anunțând că în buget vor fi prinse peste 20 de milioane de euro pentru exercițiul bugetar 2019-2020. ”Avem în vedere lucruri mari precum ambulatoriul pe care noi l-am propus anul acesta să fie gata și inclusiv dotări, avem în vedere blocuri operatorii, avem în vedere helioport, studii de fezabilitate la o serie de proiecte mari precum pasajul subteran și alte lucruri”, a încheiat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava