Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 22 martie ora 18.00, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” organizează activitatea „Francophonie partagée‟ coordonată de doamnele profesor  Melisch Daniela Irina și Maxim Irina Natalia.

Ca în fiecare an, elevii acestor licee vor sărbători Francofonia și vor demonstra importanța cunoașterii Franței și a țărilor vorbitoare de limbă franceză, a culturii și civilizației francofone. Manifestarea va reuni un număr de elevi din clasele liceale care vor realiza prezentări PPT despre Francofonie, despre Franța și simbolurile sale, despre literatura  franceza, despre gastronomie, secvențe video cu momente de dans contemporan pe piesa Indilei ”Dernière danse”, expoziții de desen și  melodii  în franceză interpretate de Denisa Popescu, Ana Catargiu și Antonio Grădinaru (« L’Hymne à l’amitié », Céline Dion), de Denisa Popescu (« Je t’aime », Lara Fabian) si Ariadna Moldovanu (« Je veux » – Zazz).

Prin activitatea propusă, doamnele profesor Melisch Daniela Irina și Maxim Irina Natalia şi-au propus să promoveze principiile și valorile francofoniei, multiculturalismul prin intermediul artei,  să încurajeze creativitatea şi exprimarea liberă a elevilor în calitatea lor de viitori vorbitori de limba franceză.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa Facebook a Alianței Franceze din Suceava precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava