Concert pascal
MOPAN Suceava

Poliția Suceava a organizat săptămâna aceasta o amplă acțiune de prevenire a accidentelor în care sunt implicate căruțele. Acțiunea a fost organizată în condițiile în care pe perioada lunilor de toamnă se constată o creştere a numărului de căruţe pe drumurile comunale şi judeţene, acestea transportând produse agricole dar şi lemne de foc necesare perioadei de iarnă. „Urmare a analizei evenimentelor rutiere cu implicarea vehiculelor cu tracţiune animală, s-a constatat faptul că persoanele care conduceau aceste atelaje că nu erau echipate corespunzător, vehiculele cu tracţiune animală nu prezentau elemente reflectorizante de semnalizare iar conducătorii vehiculelor erau sub influenţa băuturilor alcoolice”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Suceava.
Pentru prevenirea accidentelor,  în perioada 2 – 7 octombrie 2017,  poliţiştii de prevenire au desfăşurat mai multe  acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe DN2, DN 2E, DN 17, dar şi pe drumurile comunale adiacente, precum şi în localitățile Mitocu Dragomirnei, Pătrăuţi, Dărmăneşti, Măriţei, Dănila, Româneşti, Milişăuţi, Bădeuţi, Ilişeşti, Ciprian Porumbescu, Suceviţa, Horodnic de Sus.
În total au fost montate peste 250 de plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ, iar peste 300 de căruțași au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.
„Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul partenerului tradiţional al poliţiştilor,  Brian Douglas, un activist constant în ceea ce priveşte siguranţa rutieră.
Astfel de acţiuni vor continua, mai ales având în vedere că pe perioada sezonului de toamnă care coincide cu transportul de culturi agricole şi material lemnos, traficul atelajelor hipo înregistrează valori crescute, iar riscul de producere a evenimentelor rutiere este unul sporit”, se mai spune în comunicatul Poliției Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava