MOPAN Suceava

Pe data de 22 ianuarie 2016, la Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia a fost organizată o acțiune cultural-artistică consacrată sărbătoririi Unirii din 24 ianuarie 1859.
În cadrul acestei acțiuni, elevii claselor V-VIII au desfășurat, pe 4 secțiuni, activități dedicate evenimentului amintit.


La secțiunea „Coordonate Istorice”, elevii, îndrumați de prof. Petruța Mirela Pintescu, au comentat evenimentul în cadrul unei mese rotunde. La secțiunea „Evocare Grafică”, elevii, îndrumați de ec. Iulia Buzuleac, de profesorii Ioana Șuleap și Adrian Cerlincă, au realizat un panou cu desene dedicate Unirii și personalității lui Alexandru Ioan Cuza.

La secțiunea „Evocare Lirică”, elevii, îndrumați de profesorii Sarmiza Luca, Oana Curea și Luminița Tonolla, au oferit un recital de poezie și cântece patriotice, prezentând totodată eseuri consacrate Unirii. La secțiunea „Cine știe răspunde”, elevii îndrumați de profesorii Oana Micu și Claudia Vornicu au răspuns la un set de întrebări referitoare la evenimentele din 1859.
Acțiunea a fost inițiată și supervizată de directorul Ioana Bahrincean, care a oferit premii câștigătorilor de la activitățile desfășurate pe secțiuni.

Acțiune cultural-artistică organizată la Şcoala „Dimitrie Păcurari” din Şcheia pentru sărbătorirea „Micii Uniri”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava