Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, secţiilor de poliţie rurală şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au asigurat în acest week-end un mediu civilizat de distracţie pentru tineri. Au fost organizate razii în barurile şi discotecile de pe raza judeţului Suceava.

De asemenea, au fost efectuate verificări la casele de pariuri sportive şi la sălile de jocuri de noroc.

Totodată, polițiștii rutieri au organizat filtre pe căile de acces către zona barurilor și discotecilor pentru identificarea celor care consumă alcool și se urcă la volan punând în pericol siguranța traficului rutier. În paralel, polițiștii au intensificat activitățile investigatibve și de cercetare penală, 8 persoane fiind reșinute și introduse în arestul IPJ Suceava pentru infracțiuni cu violență sau la regimul rutier.

Conducerea IPJ Suceava a iniţiat o acţiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine şi disciplină care să permită tinerilor veniţi să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranţă.

Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 26-27.10.2018 între orele 21.00 – 04.00 pe raza întregului judeţ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban. De asemenea, premergător acestui interval orar, polițiștii au efectuat verificări la unitățile de alimentație publică, dar și la alte obiective de interes pentru prevenirea și combaterea cerșetoriei și prevenirea consumului de alcool de către tineri.

Acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc dar şi siguranţa rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice.

Un capitol distinct al acţiunii l-a constituit identificarea minorilor care frecventează barurile şi discotecile şi consumă băuturi alcoolice. În acest sens, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava, poliţiştii de proximitate, de ordine publică și polițiști nominalizați în Grupul de lucru pentru gestionarea problematicii preventive au efectuat verificări în peste 30 de unităţi de alimentaţie publică.

Acţiunea a fost orientată pe trei segmente : verificări la sălile de jocuri de noroc şi săli de pariuri sportive între orele 21.00 – 23.00 , razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23.00 – 02.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 – 04.00 pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 2000 de persoane.

La nivelul întregului judeţ, au fost verificate 116 locaţii.

Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, atât la Legea 61/1991 Modificată cât și la regimul rutier.

Au fost organizate 30 de filtre rutiere în proximitatea barurilor şi discotecilor.

Poliţiştii atrag însă atenţia asupra faptului că acest climat de normalitate socială trebuie gestionat în primul rând de cei care participă la discotecile organizate,un comportament responsabil şi civilizat putând duce la prevenirea unor situaţii conflictuale care să degenereze în acte de violenţă.

Totodată, este necesară o implicare activă şi permanentă a personalului specializat în pază şi protecţie angajat la nivelul cluburilor şi discotecilor pentru a  putea detensiona şi preveni orice situaţie de risc.

Astfel de acţiuni care necesită un efort uman şi logistic sporit din partea IPJ Suceava vor continua, poliţiştii  atrăgând atenţia asupra faptului că  manifestă toleranţă zero faţă de orice comportament antisocial de tip violent.

Exemplificăm alăturat şi prin câteva situații în care polițiștii au avut documenta activitatea infracțională a unor autori de fapte antisociale sau au avut intervenții ferme dispunând inclusiv măsuri preventive privative de libertate. Pe perioada desfășurării acțiunii 8 persoane au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru săvârșirea de fapte cu violență, infracțiuni contra patrimoniului sau infracțiuni la regimul rutier.

Pe linie de poliție judiciară:

La 26.10.2018, ora 18.23, echipajul de poliție din cadrul SPR 3 Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul acțiunii pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență a fost sesizat prin intermediul SNUAU 112, de către  o femeie de 45 ani, din com. Satu Mare, despre producerea unui conflict.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a constatat că la ora 17.30, un tânăr de 25 ani, din com. Satu Mare, a lovit-o pe femeia de 45 de ani cu pumnii în zona feţei.

Pentru a nu fi agresată în continuare, femeia a fugit la imobilul fratelui ei de 47 ani, care locuieşte în vecinătatea acesteia, dar a fost urmărită de către agresor care a pătruns fără drept în imobilul în cauză.

Agenții de poliție au intervenit cu fermitate și au  procedat la somarea agresorului că se va folosi armamentul din dotare.

Tânărul de 25 de ani a continuat să se manifeste agresiv verbal, fapt pentru care polițiștii au folosit sprayul iritant-lacrimogen, apoi au procedat la imobilizarea acestuia prin încătușare.

În urma probatoriului administrat, s-a confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „violare de domiciliu”, „lovire sau alte violenţe”, „ameninţare” şi „distrugere”.

Prin ordonanța agentului de poliție s-a dispus reținerea suspectului, pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea acestuia în Centrul de reținere și arest preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

 

La 26.10.2018, polițiștii SPR 13 Bălcăuți au solicitat Judecătoriei Rădăuți încuviințarea efectuării unei percheziții domiciliare la locuința unui bărbat de 36 ani, din comuna Zamostea, județul Suceava, acesta fiind cercetat în mai multe cauze penale privind infracțiuni contrapatrimoniului și fapte cu violență.

În baza Mandatului de percheziție domiciliară polițiștii SPR 13 Bălcăuți, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Siret și din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au efectuat percheziția domiciliară,  identificându-l pe suspect.

În baza probatoriului administrat, la 26.10.2018, ora 12.00, polițiștii au emis ordonanță de reținere față de bărbatul de 36 ani, care a fost depus la Centrul de reținere și arestare preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de „lovire sau alte violențe”, „furt calificat”, „amenințare” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

 

În continuarea cercetărilor efectuate privind mai multe cauze de furt din zona Vatra Dornei, la nivelul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a fost organizată o acţiune la care au fost angrenaţi polițiștii SPR 15 Vatra Dornei care, în noaptea de 26.10.2018, în cadrul acțiunii de prevenire afaptelor cu violență inițiate la nivelul IPJ Suceacva au desfăşurat activităţi de patrulare pe raza com. Dorna Arini cu o autospecială neinscripţionată.

În 26.10.2018, în jurul ori 02.00, echipajul în cauză a observat un autovehicul care nu îşi justifica prezenţa pe raza com. Dorna Arini şi despre care existau informaţii că a fost folosit la comiterea furturilor din noaptea precedentă, sens în care au efectuat semnal regulamentar de oprire.

Întrucât conducătorul autovehiculului nu s-a conformat, s-a procedat la urmărirea maşinii suspecte de pe raza com. Dorna Arini, acesta continuându-şi deplasarea până pe raza loc. Valea Putnei, com. Pojorâta, unde conducătorul auto, pe fondul neadaptării vitezei a pierdut controlul volanului şi s-a izbit cu maşina de un parapet, după care a părăsit autovehiculul urmărit şi a fugit într-o zonă împădurită.

Ulterior, în jurul orei 05:45, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc l-au depistat pe un minor de 17 ani, din orașul Vicovu de Sus, pe raza com. Pojorâta, iar în urma conducerii la sediul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, acesta a recunoscut comiterea faptelor.

S-a procedat la indisponibilizarea autovehiculului abandonat, în interiorului acestuia fiind identificate bunuri sustrase din nouă garaje de pe raza com. Dorna Arini.

În urma probatoriului administrat s-a reuşit probarea activităţii infracţionale şi recuperarea parţială a prejudiciului cauzat, estimat la 6.000 lei, cu ocazia comiterii celor 15 infracţiuni de furt şi distrugere.

S-a dispus reţinerea suspectului minor pentru 24 de ore și introducerea în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii a 15 acte materiale de  „furt calificat”, a unei infracţiuni de „distrugere” şi infracţiunii de „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”.

 

Tot în cadrul acțiunii, au fost continuate activitățile investigative și de cercetare în cazul unei agresiuni prin înjunghiere din 21.10.2018, ora 15.45, când polițiști din cadrul SPR 5 Dărmănești au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat de 40 ani, din com. Pătrăuți, a fost agresat cu un cuțit de un tânăr de 31 ani, din com. Brehuiești, jud. Botoșani, acesta fiind cercetat inițial în stare de libertate privind comiterea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

La data de 26.10.2018, polițiștii SPR 5 Dărmănești au obținut informații cu privire la faptul că agresorul intenționează să părăsească țara, în urma schimbului de date acesta fiind depistat pe Aeroportul București, în timp ce intenționa să părăsească țara la orele 12.30 cu destinația Bologna-Italia.

Polițiștii din cadrul SPR 5 Dărmănești au emis un mandat de aducere pe numele suspectului care a fost înaintat polițiștilor din cadrul Poliției de Frontieră a Aeroportului Național Henri Coandă București, în vederea reținerii suspectului în custodia lor, ulterior fiind preluat de către o echipă operativă din cadrul SPR 5 Dărmănești.

Având în vedere probatoriul administrat în cauză de către polițiștii SPR 5 Dărmănești, s-a procedat la schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „vătămare corporală”, în tentativă la infracțiunea de infracțiunii de „omor” asupra persoanei vătămate.

La 26.10 2018, polițiștii SPR 5 Dărmănești au propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava declinarea cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava spre competenta soluționare. Propunerea a fost însușită, sens în care la aceeași dată dosarul a fost preluat de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

La 27.10.2018, în continuarea cercetărilor efectuate s-a stabilit că la 21.10.a.c., pe raza comunei Pătrăuţi, judeţul suspectul  a exercitat, cu intenţie acte de violenţă cu un obiect tăietor-înţepător (apt de a produce moartea unei persoane) asupra persoanei vătămate, provocându-i leziuni care i-au pus viaţa în primejdie, aceasta necesitând o intervenţie medicală de specialitate.

În baza materialului probator administrat, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea acestuia pentru o durată de 24 ore, sub aspectul comiterii „tentativei la infracţiunea de omor” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

Ulterior, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă, instanţa însuşindu-şi propunerea , emiţând pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în baza căruia bărbatul de 31 de ani a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

 

Tot în cadrul acțiunii au fost continuate cercetările în cazul unei agresiuni petrecute în zona unei discoteci de pe raza mun. Clung Moldovenesc la data de  19.10.2018, ora 02.00, când Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată direct prin plângere de către un minor de 16 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, cu privire la faptul că a fost agresat și deposedat de suma de 50 de lei, sub ameninţarea unui cutter, de către un tânăr de 18 ani din mun. Câmpulung Moldovenesc.

În urma cercetărilor efectuate și administrării materialului probator , la 26.10.2018 s-a dispus fmăsura arestului preventiv față de agresor.

Cel în cauză a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

 

O altă persoană de 39 de ani a fost reținută de polițiști pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice în incinta unei unități medicale din Rădăuți. La 27.10.2018, ora 17.38, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de personalul medical al Spitalului Municipiului Rădăuți, cu privire la faptul că o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a proferat amenințări și injurii la adresa personalului medical și a pacienților, precum și a personalului de pază, tulburând ordinea și liniștea publică, de natură a afecta buna desfășurare a activității unității medicale.

Persoana care a tulburat ordinea și liniștea publică a fost identificată ulterior pe terasa unei stații peco ca fiind un bărbat de 39 ani, din com. Sucevița.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii a două infracțiuni de „tulburarea ordinii publice”, fiind dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect și reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Pe linie rutieră:

La 26.10.2018, ora 17.15, un tânăr de 21 ani, din com. Stroieşti, a sustras un autoturism cu scopul de a-şi transporta fraţii de la o altă adresa din localitatea  Stroieşti.

Astfel, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule şi aflându-se sub influenţa băuturilor  alcoolice, prezentând o concentraţie alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209 D, în localitatea Stroieşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un vehicul condus din sens opus de o femeie de 43 ani, din com. Hănțești.

Având în vedere concentraţia alcoolică prezentată de tânărul de 21 de ani, acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de șoferul de 21 de ani s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru  24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „furtul în scop de folosinţă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și „vătămare corporală din culpă”.

La 27.10.2018, inculpatul a fost prezentat la Judecătoria Suceava, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 zile.

Cel în cauză a fost reintrodus în arestul IPJ Suceava.

 

La 27.10.2018, în jurul orei 05.10, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal neclasificat din comuna Stroiești, un localnic de 22 de ani, ce nu posedă permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns într-un șanț și a intrat în coliziune cu podețul unui imobil.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției, fiind identificat ulterior. Din accident, a rezultat rănirea unui minor de 16 ani, localnic, pasager în autoturism, vătămarea ușoară a conducătorului auto și a altor 3 pasageri din autoturism, doi tineri de 13 și 22 de ani,  localnici și un bărbat de 26 de ani, din comuna Comănești.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul de 22 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului sau ștergerea urmelor acestuia”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau al altor substanţe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

  La 26.10.2018, ora 20.05, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că în jurul orei 20.00, în parcarea din spatele unui magazin de pe str . Calea Obcinilor din mun. Suceava, a avut loc un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto implicați se află sub influența băuturilor alcoolice.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că în jurul orei 20.00, un bărbat de 59 de ani, din mun. Suceava, în timp ce manevra cu spatele autoturismul, a intrat în coliziune laterală cu un vehicul condus de un tânăr de 20 ani, din mun. Suceava.

În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorii autovehiculelor au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 20 de ani și de 1.04mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul de 59 de ani.

Ulterior, bărbatul de 59 de ani a fost condus la Spitalului Județean de Urgență Suceava unde i s-au prelevat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

 

La 27.10.2018, ora 20.09, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza municipiului Suceava, se deplasează un autoturism al cărui conducător auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control în zona unei staţii de carburant de pe B-dul 1 Decembrie 1918, autoturismul condus de un bărbat de 57 de ani, din comuna Pătrăuţi.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă având în vedere starea de ebrietate, bărbatul nu a reuşit efectuarea unei probe valide, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

               

La 27.10.2018, ora 21.15, o patrulă din cadrul Postului de poliţie Dumbrăveni, a oprit pentru control pe str. Mihai Eminescu din oraşul Salcea, autoutilitara condusă de un localnic de 39 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 27.10.2018, ora 22.39, un echipaj mixt din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului şi a Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, a oprit pentru control pe DC Capu Codrului, din comuna Păltinoasa, autoturismul condus de un localnic de 40 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 27.10.2018, ora 23.48, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești, a oprit pentru control pe raza localității Uncești, din comuna Bunești, autoturismul condus de un localnic de 28 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava