În perioada 8 – 10 septembrie va avea loc evenimentul ”Împreună pentru A8: Ungheni – Iași – Târgu Mureș”, organizat de un grup de inițiativă format din ieșeni care au decis să ia atitudine față de promisiunile încălcate în repetate rânduri de guvernanți și politicieni, referitoare la începerea lucrărilor la autostrada A8 (Ungheni – Iași – Tg Mureș).
Acțiunea este una de anvergură și presupune deplasarea cu mijloace motorizate, în coloană, pe ruta Ungheni – Iași – Tg Mureș, cu opriri în principalele localități de pe traseu și cu organizarea de conferințe de presă la Iași și Tg. Mureș, precum și a unui spectacol artistic în Piața Unirii, în data de 8 septembrie (conform programului anexat). La marș vor lua parte, după estimările prezente, un autocar și un număr însemnat de autoturisme și motociclete.
Prin organizarea acestui eveniment grupul de inițiativă de la Iași, format din persoane responsabile, reprezentând mai multe categorii sociale și intelectuale, își propune să atragă cât mai mulți oameni interesați de dezvoltarea zonei Moldovei. De asemenea, organizatorii invită populația română și maghiară din Harghita și Mureș să se alăture demersului, în realizarea acestui proiect comun, care este benefic pentru toată țara, dat fiind că Moldova și cele două județe din Transilvania, Harghita și Mureș, reprezintă aproximativ 25% din populația țării.

Evenimentul se dorește a fi un mod inedit, dar și pragmatic de a atrage atenția autorităților că sărbătorirea Centenarului Marii Unirii, la 1 Decembrie 2018, ar trebui să însemne mai mult decât organizarea de concerte, depunerea de coroane, defilare și exerciții de imagine și că este imperativ ca ea să implice demararea lucrărilor de construcție la această autostradă, singurul lucru care poate rămâne mărturie a progresului, peste alte veacuri, pentru generațiile viitoare. Concret, inițiatorii acestei acțiuni civice consideră că Centenarul Marii Uniri ar trebui sărbătorit în 2018 prin semnarea contractelor de atribuire pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii A8. În acest sens, acțiunea de la începutul lunii septembrie va implica și sensibilizarea autorităților locale din localitățile direct interesate de construcția autostrăzii A8, prin semnarea unor contracte și a unor adeziuni de susținere a demersurilor demarate de grupul de inițiativă de la Iași, ce implică asumarea unor responsabilități morale și politice în sprijinirea demersurilor de construcție a autostrăzii.

Organizatorii își doresc ca evenimentul să fie unul cu impact pozitiv, atât asupra populației, cât și asupra autorităților, astfel încât să determine includerea în bugetul pe 2018 a fondurilor necesare demarării autostrăzii. Acesta este primul dintr-o serie de evenimente prin care grupul de acțiune civică de la Iași intenționează să continue demersurile acțiuni ferme, prin care să determine măsuri corecte de gestionare a unui proiect strategic ce privește, în fond, dezvoltarea întregii țări. În acest sens există deja o petiție online, pe care cetățenii sunt invitați să o semneze. De asemenea, autoritățile locale sunt invitate să se alăture inițiativei, pentru că doar împreună se pot face schimbări majore, în bine.

Programul evenimentului:

Joi, 07 septembrie 2017
11.00: Conferință de presă – Hotel Unirea, Iași
Vineri, 08 septembrie 2017
10.30 – 11.00: Formarea coloanei auto – moto în Piața Unirii, Iași 11.00: Deplasare spre Ungheni – întâlnire cu oficialitățile locale din Ungheni (România) și Ungheni (Republica Moldova)

13.00: Pod Ungheni Iași 14.30: Deplasare spre Iași 16.00: Sosire Piața Unirii 16.30: Deschidere oficială eveniment și program artistic 20.00: Finalul programului artistic, cu anunțul oficial al deplasării către Tg. Mureș
Sâmbăta, 09 septembrie 2017
07.00: Piața Unirii – formarea coloanei pentru deplasarea spre Tg. Mureș 07.30: Deplasare către Tg. Neamț
10.00: Joncțiunea cu grupurile auto-moto de la Suceava și Botoșani în dreptul localității Cristești
11.00: Sosire Tg. Neamț – întâlnire cu oficialitățile locale și cu localnici susținători ai proiectului
13.00: Deplasare către Toplița – Cabana Secu (Poiana Largului – Tulgheș – Borsec)
– Opriri intermediare la Tulgheș, Borsec și Toplița – întâlniri cu oficialitățile locale și cu localnici susținători ai proiectului
19.00: Sosire la Cabana Secu – Toplița (cazare)
Duminică, 10 septembrie 2017
07.00 – 07.30: Mic dejun 07.30: Deplasare către Tg. Mureș
Oprire intermediară la Ditrau – întâlnire cu oficialitățile locale și cu localnici susținători ai proiectului
13.00: Sosire la Tg. Mureș – întâlnire cu oficialitățile locale și cu localnici susținători ai proiectului 13.00 – 14.00: Conferință de presă la Tg. Mureș
14.00: Plecare către Iași – grupul nu va mai fi organizat în coloană. Va fi o deplasare liberă.

Acțiune de amploare pentru susținerea construcției autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava