Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 18 mai 2022, ora 18.00, în cadrul proiectului După-amiezile francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Tehnic « Lațcu-Vodă», Siret, organizează activitatea Un bouquet de voeux pour nos mères (Un buchet de urări pentru mamele noastre) coordonată de doamnele profesoare Munteanu Anamaria și Manaz Mirela.

În mod tradiţional, în România, Ziua Mamei se sărbătoreşte împreună cu Ziua Femeii, pe data de 8 martie. Începând cu 15 octombrie 2009, Guvernul României a adoptat însă o lege prin care s-a stabilit oficial Ziua Mamei în prima duminică din luna mai şi Ziua Tatălui în a doua duminică a aceleiaşi luni. Ziua Mamei sărbătorită în luna mai şi în limba franceză a devenit astfel o tradiție la Colegiul Tehnic «Lațcu-Vodă» din Siret şi reprezintă un proiect complex, prin care se doreşte stimularea creativității artistice a elevilor în jurul unei teme comune, cea a mamei.

Prin manifestarea Un bouquet de voeux pour nos mères, doamnele profesoare Munteanu Anamaria și Manaz Mirela îşi propun să descopere și să promoveze talentul elevilor de a se manifesta în limba franceză cu ajutorul poeziei, teatrului, cântecului şi dansului. Cu o largă participare în rândul liceenilor, activitatea vine să consolideze încrederea acestora în necesitatea cunoaşterii limbii franceze și să valorifice potențialul lor intelectual, artistic și creativ, precum și a capacitatea de a folosi limba franceză în diverse contexte.

Mai multe informaţii şi materiale video despre această activitate sunt disponibile pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava