Concert pascal
MOPAN Suceava

Duminică, 20 mai, voluntarii Centrului Social „Maria Ward” din Rădăuți au organizat Târgul de Vechituri „Împreună pentru un zâmbet”, o manifestare care a avut drept scop strângerea de fonduri care vor asigura participarea beneficiarilor din centru la o tabără, în vacanța de vară. Evenimentul s-a desfășurat în fața Foișorului din Parcul Central și deși evenimentul era programat să înceapă la ora 16:00, rădăuțenii au fost prezenți încă de la ora 15:00.


Programul pregătit de către voluntari a cuprins vânzarea de produse aflate în stare foarte bună, donate de către voluntari și persoanele care au dorit să sprijine  activitatea. Astfel, cei prezenți au cumpărat cărți, jucării, tablouri, haine și s-au îndulcit cu prăjiturile pregătite de către voluntari alături de părinții copiilor care beneficiază de serviciile centrului. Ca să-și potolească setea, toți cei prezenți au putut degusta limonadă și sucuri de fructe naturale, pregătite de către voluntari.


Programul artistic în cadrul evenimentului a fost asigurat de către Trupa Flash Mob, Trupa Smime, și tineri interpreți care au interpretat piese din folclorul românesc.


La manifestare a fost prezent și primarul Nistor Tatar, care a felicitat voluntarii pentru implicare și și-a arătat sprijinul față de toate activitățile desfășurate de către Centrul Social „Maria Ward” Rădăuți.


Prin activități de acest fel, reprezentanții Centrului alături de voluntari își doresc să sublinieze importanța voluntariatului în calitate de proces educativ, de formare umană, prin care tinerii  pot dobândi diverse abilități prin interacțiunea cu celelalte persoane, lucrând în echipă pentru un scop comun, nobil, acela de a fi alături de persoanele aflate în situații de risc. „Voluntariatul este activitatea care  poate fi  practicată de persoane de toate vârstele, o activitate îndeaproape legată de simțul civic și participativ la viața comunității, cultivând un comportament prosocial, orientat către nevoile social-educative ale acesteia. Rădăuțenii au răspuns afirmativ acestei invitații, fiind încântați de inițiativă, savurând prăjiturile și contribuind, prin achiziționarea produselor la sume modice, la fericirea copilașilor din Centru care vor avea ocazia să meargă în tabără din vară, un eveniment atât de așteptat tot anul”, au transmis organizatorii evenimentului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava