Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 200 de poliţişti au acţionat la finalul acestei săptămâni pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Suceava au fost organizate mai multe acţiuni pentru depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză, dar şi pentru identificarea celor care consumă alcool şi se urcă la volan constituind un adevărat pericol pentru siguranţa rutieră.
„O atenţie sporită a fost acordată şi în acest week-end arterelor de circulaţie din zona de nord a judeţului, fiind controlate zeci de vehicule înmatriculate în alte state şi fiind ridicate plăcuţe de înmatriculare şi certificate de înmatriculare.
Au fost aplicate sute de sancţiuni contravenţionale şi au fost întocmite zeci de dosare penale pentru alcoolemii şi alte infracţiuni asociate regimului rutier”, se arată în comunicat.
Astfel, în acest week-end între orele 11.00-17.30, Serviciul Rutier Suceava a organizat şi desfăşurat mai multe acțiuni în urma cărora au fost aplicate 183 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 52.385 lei, fiind reținute și opt 8 permise de conducere și 19 certificate de înmatriculare.

O altă acţiune  punctuală a fost organizată vineri, 18 noiembrie 2016, în intervalul orar 14.00-22.00, cadrele Poliției Orașului Vicovu de Sus și a posturilor de poliție arondate acționând pe raza comunei Ulma, pentru combaterii nerespectării regimului legal de viteză, depistarea și sancționarea persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psiho-active care conduc vehicule și depistarea și sancționarea persoanelor care conduc autovehicule fără a deține permis de conducere.

În cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant un număr de trei infracțiuni la regimul rutier, au fost aplicate un număr de 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.250 lei și au fost retrase două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, de la două autoturisme înmatriculate  în străinătate, pentru lipsă RCA.

„O componentă distinctă a acţiunii a fost depistarea celor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, aceştia constituind un adevărat pericol atât pentru ei cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. Zeci de şoferi băuţi au fost identificaţi, în unele situaţii fiind necesară inclusiv încătuşarea acestora pentru dispunerea măsurilor legale. ,,Recordul” de alcoolemie în acest week-end îl deţine un bărbat de 60 ani, din Municipiul Suceava, identificat la volan cu o alcoolemie de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat” se mai precizează în comuncatul de presă al Poliției Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava