Primăria Municipiului Fălticeni a organizat joi, 12 aprilie 2018, o nouă acțiune generală de ecologizare a domeniului public.

Astfel de acțiuni se desfășoară anual în Fălticeni, primăvara și toamna, cu mobilizarea a sute de elevi și cadre didactice de la unitățile de învățământ  și de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș”.

Acțiunea de astăzi a fost coordonată de Compartimentul de mediu cu sprijinul Sectorului de salubritate din cadrul Primăriei Fălticeni.

Curățenia de primăvară a urmărit, în special, colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile de pe spațiile verzi, rigole de scurgere, atât în interiorul municipiului cât și suburbii și pe principalele căi de acces în localitate.

În această perioadă, cu sprijinul școlilor vor fi plantați 600 de arbori (salcâm, paltin, frasin), în zone predispuse la alunecări de teren sau înzăpezire în timpul iernii.

“Ne bucurăm că există receptivitate din partea unităților de învățământ pentru astfel de acțiuni organizate la nivel local. Vrem să aducem în atenția fălticenenilor necesitatea colectării deșeurilor, dar mai ales vrem să dăm un semal că ar trebui să ne preocupe mai mult păstrarea curățeniei în Fălticeni. Le mulțumesc elevilor și profesorilor care au fost prezenți la această acțiune de ecologizare și de plantare a arborilor. Activitatea vine să completeze acțiunile derulate la nivelul fiecărie școli în cadrul concursului inițiat de Primăria Fălticeni, cu scopul a implica întreaga comunitate în colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, un obiectiv foarte importont pentru toți fălticenenii în anii care vor urma.” – prof. Gheorghe Cătălin Coman, Primarul municipiului Fălticeni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava