Concert pascal
MOPAN Suceava

Elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Rădăuți, coordonați de profesoara Mirela Chidon-Frunză, au găzduit o activitate online, care s-a desfășurat în cadrul Programului Educativ Internațional „Space Exploration Program 2022”.

Experții Fundației IDYM (Igniting Dreams Of Young Minds Foundation) din Gaya Bihar, India au accesibilizat într-o manieră inedită, atractivă și creativă noțiuni de bază ale educației spațiale despre sateliți și rachete, prezentându-le totodată copiilor și o serie de aplicații captivante. Peste 100.000 de copii din peste 50 de țări din întreaga lume au fost beneficiarii acestui proiect educativ începând cu 2020.

Distanța de peste 5.600 km nu a reprezentat un impediment, ci un atu esențial al demersului didactic, constituind elementul concret al înțelegerii modului în care funcționează tehnologia sateliților artificiali.

Lecția a fost interactivă, elevii s-au implicat, au înțeles de ce sunt necesari minim 3 sateliți artificiali pentru a acoperi întreaga suprafață a Terrei, care sunt principalele tipuri de orbite ale acestora, au adresat întrebări specialiștilor, au răspuns cerințelor acestora, astfel încât, la finalul activității au fost răsplătiți cu certificate internaționale de participare, oferite de IDYM.

 

Activitate desfășurată în cadrul Programului Educativ Internațional "Space Exploration Program 2022" de elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială "Bogdan Vodă" din Rădăuți, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava