Concert pascal
MOPAN Suceava

Directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, Constantin Boliacu, anunţă că  începând cu data de luni, 18 mai,  activitatea de relaţii cu publicul  a instituţiei a fost reluată gradual. În prima fază se vor primi: cererile privind înscrierea la pensie şi cererile privind recalcularea drepturilor de pensie, având în vedere că ambele solicitări implică depunerea unor documente în original și cererile privind acordarea ajutorului de deces.

Boliacu a pecizat că în ceea ce priveşte  ajutorul de deces,  pentru a proteja starea de sănătate a beneficiarilor și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, acesta nu se va elibera la casieria instituţiei. În funcție de opțiunea solicitantului, plata ajutoarelor de deces se va face prin mandat poştal – la domiciliul solicitantului sau în cont bancar – situație în care cererea va fi însoțită de un extras de cont al solicitantului.

”Activitatea de plată a ajutoarelor de deces prin cont bancar care a fost implementată  în perioada stării de urgenţă , s-a dovedit  că este  eficientă şi vine în sprijinul beneficiarilor noştri, astfel încât  o vom aplica şi în continuare. Asigur persoanele care se adresează instituţiei, că au fost luate toate măsurile care se impun pentru a  preveni răspândirea noului coronavirus şi pentru  a le proteja starea de sănătate. În acest sens, accesul în spatiile închise va fi asigurat în conditii de siguranţă sanitară si distanţare socială, cu respectarea fluxurilor si a traseelor definite. Accesul persoanelor în instituţie se va face în grupuri restrânse de persoane, iar la intrarea în instituţie, solicitanţilor li se va lua temperatura şi vor primi  măşti de protecţie în cazul în care nu au . În faţa ghişeelor au fost amplasate benzi care indică distanța de siguranță,de 2 metri. Întregul colectiv al instituţiei, lucrează la capacitate maximă pentru a evita aglomerarea și a asigura buna funcționare a tuturor operațiunilor. Toți colegii cunosc regulile de igienă și prevenție și le respectă.De asemenea, sunt dezinfectate toate suprafețele de contact (clanțe,balustrade), precum și spațiile comune  (toalete, scări ). Pentru celelalte tipuri de servicii, activitatea va continua şi va fi asigurată telefonic şi prin intermediul  mijloacelor moderne de comunicare, datele de contact fiind afişate pe pagina de internet a Casei Judeţene de Pensii Suceava.  Totodată, menținem și recomandăm posibilitatea transmiterii cererilor și a documentelor prin intermediul serviciilor poștale, de curierat și poștă electronică, facilitând accesul la serviciile instituţiei și pentru persoanele care nu se pot deplasa la sediul acesteia, plăţii prin cont bancar a contribuţiilor de asigurări sociale și a ajutoarelor de deces”, a declarat Constantin Boliacu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava