MOPAN Suceava

În perioada 18-24 decembrie a.c., jandarmii au desfăşurat misiuni de asigurare şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, atât independent, cât şi în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fiind pregătiţi să acţioneze, conform competenţelor, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor. De asemenea, au fost asigurate măsurile de ordine publică în timpul manifestărilor cultural-artistice prilejuite de programul „Crăciun în Bucovina 2015”, jandarmii acţionând pentru buna desfăşurare a spectacolelor şi festivalurilor de datini şi obiceiuri organizate în mai multe localităţi din judeţ.

Jandarmii montani şi-au desfăşurat activităţile în zonele cu densitate mare de unităţi de cazare, în zonele de agrement şi în cele cu afluenţă considerabilă de turişti și pe traseele turistice. Nu au fost înregistrate situaţii care să impună intervenţia jandarmilor montani pentru salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate.

În această perioadă, au fost aplicate un număr de 84 de sancţiuni contravenţionale, în special pentru fapte de tulburare a ordinii publice, au fost confiscate bunuri în valoare de 10.600 lei și  au fost constatate 15 infracţiuni (4 – contrabandă, 1 furt, 1 lovire sau alte violențe, 1 – tulburarea ordinii publice, 2 – amenințare, 1- deținere de droguri de risc, 5 – deținere, transport sau comercializare de materiale pirotehnice).

Privind combaterea traficului cu produse accizabile, au fost depistate 4 persoane care transportau 2550 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară. Poate fi exemplificată situația înregistrată miercuri, 23 decembrie a.c, în jurul orei 15.00, când un echipaj de jandarmerie a observat, în apropierea Pieţei Centrale a municipiului Suceava, un bărbat care transporta 2 bagaje voluminoase. În urma legitimării acestuia, jandarmii au constatat că persoana în cauză este din localitatea Probota și că acesta are vârsta de 24 de ani. În bagaje, jandarmii au găsit cantitatea de 500 de pachete de țigări ce aveau aplicate timbre fiscale emise de autorităţile din Ucraina.

De asemenea, au fost depistate 5 persoane care transportau sau comercializau obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice, fără respectarea condiţiilor legale. În cauză au fost ridicate în vederea confiscării un număr de aproximativ 83.445 bucăți petarde și au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi infracţiuni de transport, deţinere sau comercializare de materiale pirotehnice de către persoane neautorizate.

Jandarmii vor acţiona şi în zilele următoare pentru buna desfăşurare a manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă, precum şi în sistem integrat, în cooperare cu efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru prevenirea tulburării ordinii publice şi a faptelor antisociale.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va lua toate măsurile pentru asigurarea unei reacţii oportune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau pentru intervenţia la evenimentele sesizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. Acţiunile jandarmilor vor avea un caracter preponderent preventiv şi vor viza asigurarea unui climat favorabil derulării evenimentelor organizate la nivelul localităţilor, depistarea şi sancţionarea celor care comit fapte antisociale, precum şi respectarea normelor legale vizând comercializarea sau folosirea de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava