Comenzi MOPAN Suceava

Vineri 25 noiembrie 2022, Alianța Franceză Suceava şi Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat’’ Suceava au sărbătorit și împărtășit momente frumoase cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorului de limbă franceză, desfăşurată anul acesta sub genericul  ,,Le professeur de français, créateur d’avenir”. Această activitate a reprezentat o bună ocazie pentru comunitatea suceveană de a onora şi a mulţumi profesorilor de la această disciplină pentru dăruirea şi implicarea lor în predarea limbii franceze.

La eveniment au participat Președinta de onoare AFS, prof. univ. DHC, Sanda Maria Ardeleanu, prof. dr. Mariana Ciupu, inspector școlar de limbi străine (franceză, germană, spaniolă, rusă), colaboratori şi membrii ai Alianţei Franceze din Suceava, profesorii din catedra de limbi moderne a colegiului, elevi şi diriginţi.

După cuvinte emoţionante adresate de directorul şcolii prof. dr. Maria Teodoreanu şi Președinta de onoare al Alianţei Franceze, prof. univ. DHC, Sanda Maria Ardeleanu, doamna profesor Daniela Sandu a prezentat exemple de bună practică în colaborarea dintre Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” şi Alianţa Franceză Suceava, proiectele frumoase de mobilitate şi experienţa învăţământului dual susţinut de firma S.C. AMBRO S.A. Un grup de elevi talentaţi, îndrumaţi de prof. Titiana Sevaciuc, au suţinut un mini-récital – „Sur les ailes de l’avenir”.

Evenimentul a continuat cu un interviu online, invitat fiind prof. Guillaume Delhommeau de la Liceul profesional Funay-Hélène Boucher din Le Mans. Tot online a intervenit cu tema, „Des racines et des ailes”, Adelina-Maria  Bocancea, masterandă la Sciences PO Paris. Tema profesorilor – creatori de viitor a fost abordată şi de doamna Alina Mery Hurubean, care a prezentat un proces de coaching transformaţional pentru profesori.

Lansarea numărului 6 al revistei de promovare a limbii franceze, a civilizaţiilor şi culturilor francofone „Rythmes, couleurs et paroles francophones” realizată de doamna prof. univ. DHC – Sanda Maria Ardeleanu a încheiat activitatea dedicată acestei zile, care a evidenţiat contribuţia profesorilor de franceză în cadrul comunităţii sucevene şi a pus în valoare frumusețea și importanța limbii franceze.

Ziua Internaţională a Profesorului de limba franceză este sărbătorită la sfârşitul lunii noiembrie începând din anul 2019 şi se doreşte a fi un moment dedicat valorizării profesorilor de franceză şi a consolidării legăturilor care există între profesori, între profesori şi elevi, dar şi între profesori şi comunitatea locală.

Activități cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorului de limbă franceză desfășurate de Alianța Franceză Suceava şi Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat’’  , 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava