MOPAN Suceava

Poliţiştii Secției de Poliție Rurală Marginea și Postului de Poliție Marginea au inițiat un amplu proiect de prevenire a accidentelor rutiere, în special cu implicarea elevilor. Activitățile au fost derulate odată cu începerea anului școlar, timp de o lună, polițistul coordonator al activităților preventive dar și colegii din cadrul secției și postului de poliție Marginea organizând activități inedite care să îi responsabilizeze pe tineri.

Activitățile au fost derulate atât la liceul din localitate cât și la școlile generale și grădinițe.

Pe lângă activitățile de informare, prezentări de materiale cu tematică preventivă, vizionări de filme educative și discuții cu elevii, părinții și cadrele didactice, polițiștii au organizat și acțiuni inedite, menite să capteze atenția tinerilor și să îi implice în mod direct în activități preventive.

Astfel, la nivelul Școlii Generale nr. 2 Marginea, polițiștii au organizat un concurs cu chestionare cu tematică rutieră. Elevi selecționați din toate clasele școlii au participat individual și pe echipe la concurs, cu toții primind materiale preventive, agende personalizate și elemente de birotică.

Tot la Școala generală nr. 2 Marginea, polițiștii și elevii coordonați de dna. director profesor Casandra Daniela Cristina au organizat o activitate de comemorare a victimelor accidentelor rutiere. În curtea școlii elevii și polițiștii au stilizat din candele aprinse, numărul persoanelor decedate de la începutul anului în accidente rutiere pe raza județului Suceava.

Toți elevii participanți la activități au primit pachete cadou puse la dispoziție de Selgros Suceava, partener al IPJ Suceava în organizarea de activități preventive. Recomandările preventive merg parcă mai bine însoțite de dulciuri…

Împreună cu Alecs Group și dl. Alecsa Constantin au fost continuate activitățile și la grădinițe. Au fost derulate activități cu cei din ciclul preșcolar, iar trecerile de pietoni din zona unităților de învățământ au bost inscripționate cu mesaje preventive atât pentru micuți cât și pentru părinți.

Și la Liceul Tehnologic Vasile Gherasim din Marginea au fost derulate activități de impact. Cei din clasele mari au primit recomandări privind conducerea bicicletelor și mopedelor pe drumurile publice, iar cei din clasele mici au constituit patrule școlare și i-au ajutat pe polițiști să dirijeze circulația în zona trecerii de pietoni care a fost inscripționată cu mesaje preventive. Micii polițiști au primit veste reflectorizante….și calitatea de polițist junior.

Peste 500 de copii de toate vârstele de la unitățile de învățământ de pe raza comunei au beneficiat de activitățile preventive interactive organizate de polițiști și au înțeles mai bine prin implicare directă necesitatea respectării normelor rutiere și adoptării unui comportament preventiv.

Astfel de instrumente de intervenție preventivă – concursuri, jocuri, acțiuni interactive – reprezintă canale mult mai eficiente de comunicare cu tinerii care înțeleg mult mai bine utilitatea respectării unor norme minime de siguranță.

Și în perioada următoare, polițiștii din Marginea împreună cu Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava vor derula activități preventive axate pe diverse segmente infracționale, în lunile octombrie și noiembrie urmând a fi abordată cu prioritate problematica furturilor din societăți comerciale.

Ţinem să mulţumim cadrelor didactice și partenerilor AlecsGroup și Selgros Suceava pentru sprijinul acordat în organizarea activităților preventive.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava