Comenzi MOPAN Suceava

Actorii Vlad Rădescu, Ovidiu Cuncea și coregrafa Lorette Enache sunt cetățeni de onoare ai municipiului Fălticeni. Hotărârea de acordare a celor trei titluri de „Cetățean de Onoare” a fost aprobată cu unanimitate de voturi de Consiliul Local Fălticeni în ședința de joi, 26 august.

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, cel care a inițiat proiectul, a arătat că actorii Vlad Rădescu, Ovidiu Cuncea şi coregrafa Lorette Enache reprezintă modele, mentori şi profesori pentru elevii din Fălticeni, remarcându-se printr-o bogată activitate în domeniul cultural, artistic, educativ şi managerial. „Sunt personalităţi complexe, la care se adaugă trăsăturile morale care atestă că în activitatea lor, s-au simţit şi se simt răspunzători nu numai profesional, ci şi în relaţiile cu oamenii, ceea ce dă măsura angajamentului faţă de actul cultural pe care îl creează şi la Fălticeni. În urma colaborării cu cele trei personalităţi din lumea teatrului, filmului şi expresivităţii corporale, mai mulţi tineri din municipiul nostru au fost implicaţi în activităţi culturale, unii dintre ei chiar îmbrăţişând meseria de actor, regizor sau scenograf, fiind studenţi, masteranzi sau absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti sau absolvenţi ai universităţilor de arte din Iaşi şi Cluj”, a spus Cătălin Coman.

El a adăugat că Asociaţia „Fălticeni Cultural” împreună cu elevii de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” au pregătit împreună cu actorii şi regizorii Vlad Rădescu, Ovidiu Cuncea şi coregrafa Lorette Enache, mai multe piese de teatru pe care le-au prezentat pe scenele din mai multe localităţi din judeţ, dar şi la manifestări dedicate teatrului din întreaga ţară şi din Republica Moldova. „Acest lucru dovedeşte că teatrul are nevoie de noi, are nevoie să îi fim aproape, să îl respectăm şi să îl preţuim, să acordăm atenţia cuvenită acelor oameni care îi sprijină pe tinerii fălticeneni pentru a-şi îndeplini un vis, acela de a fi actori, de a străluci în lumina reflectoarelor, de a primi o bătaie din palme la sfârşitul unui spectacol şi un gând bun din partea spectatorilor. Dar trebuie să ne aducem recunoştinţa şi acelor oameni extraordinari care nu sunt vizibili, care trudesc în spatele scenei şi care sunt regizorii, trupa de teatru a Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, având posibilitatea de a colabora cu nume mari ale scenei româneşti pentru a aduce în faţa spectatorilor mai multe producţii teatrale”, a mai declarat primarul municipiului Fălticeni.

Actorul Vlad Rădescu a pus în scenă cu Trupa Birlic: „De-a baba oarba”, „Aproape Labiş” şi „O sută de rochii” şi a fost trei ediţii preşedintele juriului FITT Birlic, fiind unul dintre „prietenii Fălticeniului” care promovează culturii.

Actorul Ovidiu Cuncea a pus în scenă cu Trupa Birlic: „Despre amor, omor şi umor”, „Harap-Alb” şi „Trilogia Română” şi a făcut parte din juriul FITT Birlic la cinci ediţii.

Coregrafa Lorette Enache a pus în scenă cu Trupa Birlic „Cântarea Cântărilor”, este coregrafa Balului vienez de la Fălticeni şi a făcut parte din juriul FITT Birlic 8 ediţii.

Toate spectacolele puse în scenă de cele trei personalităţi propuse ca Cetăţeni de Onoare, prieteni ai municipiului Fălticeni, au contribuit la promovarea culturii locale pe plan naţional, pentru că au fost jucate pe scenele principalelor teatre din Bucureşti şi pe scenele altor teatre din România şi au primit numeroase premii la Festivalurile de teatru din ţară şi din Republica Moldova.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava