Comenzi MOPAN Suceava

Pe data de 3 noiembrie 2017, ANCOM a lansat spre consultare publică un proiect de decizie  prin care se stabilește formatul și modalitatea de transmitere a informațiilor privind dezvoltarea și localizarea geografică a rețelelor publice de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora. Informațiile care vor fi transmise ANCOM vor fi folosite de Autoritate pentru realizarea inventarului național al rețelelor publice de comunicații electronice și al elementelor de infrastructură asociate acestora.

Necesitatea adoptării proiectului de decizie

Adoptarea proiectului este necesară pentru actualizarea formatului și modalității de transmitere a acestor informații din partea furnizorilor de comunicații electronice în contextul adoptării Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, precum și pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării rețelelor de comunicații electronice, care aduce noi atribuții în sarcina ANCOM. Acest nou proiect de decizie abrogă Decizia ANCOM nr. 1644/2014 pentru stabilirea formatului și a modalității de transmitere a informațiilor privind dezvoltarea și localizarea geografică a rețelelor publice de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură asociate acestora. Proiectul preia majoritatea prevederilor Deciziei ANCOM nr. 1644/2014, fiind păstrate integral categoriile de informații care trebuie transmise de către furnizori.

Noutăți aduse de proiectul de decizie

Proiectul de decizie definește mai exact sfera furnizorilor care au obligația de transmitere a informațiilor, respectiv furnizorii de rețele publice de comunicații electronice care dețin în proprietate sau în concesiune astfel de rețele.

De asemenea, au fost introduse prevederi referitoare la obligația operatorilor de rețea și a autorităților administrației publice centrale sau locale care dețin în proprietate, administrare sau concesiune elemente de infrastructură fizică de a transmite ANCOM informațiile necesare realizării inventarului.

Informații solicitate

Pentru realizarea inventarului rețelelor publice de comunicații electronice și al elementelor de infrastructură fizică asociate acestora, ANCOM solicită transmiterea de informații cu privire la elementele de rețea de comunicații electronice, ca de exemplu caracteristicile segmentelor de rețea sau a unor echipamente, precum și cu privire la elementele de infrastructură fizică asociată rețelelor, ca de exemplu caracteristici ale camerelor de tragere, cabinetelor, conductelor, stâlpilor ori pilonilor.

Termenul de transmitere a informațiilor

Furnizorii vor trebui să transmită informațiile, conform dispozițiilor legale, în maxim 6 luni de la data intrării în vigoare a acestui proiect de decizie.

Pentru a corela prevederile deciziei cu implementarea Sistemului informatic de inventariere a rețelelor (SIIR), o primă etapă de raportare a fost inițiată și se va desfășura între 21 și 29 noiembrie 2017, perioadă în care, ținând cont de termenul scurt avut la dispoziție de furnizori, se va transmite doar o cantitate mică de date prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție de ANCOM.

Entitățile obligate să raporteze

Prevederile deciziei se aplică furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice care dețin în proprietate sau în concesiune rețele de comunicații electronice destinate publicului sau elemente de infrastructură fizică asociate acestora.

Diferențierea obligațiilor de raportare impuse furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice prin proiectul supus consultării publice se face în funcție de întinderea și complexitatea rețelelor, la fel ca și în decizia anterioară.

De asemenea, operatorii de rețea și autoritățile administrației publice centrale sau locale care dețin în proprietate, administrare sau concesiune elemente de infrastructură fizică, vor transmite ANCOM, la cerere, informații necesare realizării SIIR.

Procesul de consultare publică

Proiectul de decizie privind stabilirea formatului și a modalității de transmitere a informațiilor privind dezvoltarea și localizarea geografică a rețelelor publice de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observații şi propuneri până la data de 13.11.2017, inclusiv, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, Bucureşti), direct la Registratură sau prin intermediul direcțiilor regionale ale Autorității. Observațiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin  promovarea concurenței pe piața de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură și a inovației. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitați www.ancom.org.ro, www.portabilitate.ro și www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de acces la internet, accesați www.netograf.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava