MOPAN Suceava

Adfaber.org, organizația ce își propune să creeze un club de tehnologie în fiecare școală și liceu din România, a anunțat astăzi că este printre câstigătorii Google Rise Awards 2016, pentru efortul depus în scopul facilitării accesului tinerilor la educaţia în tehnologie şi ştiinţe informatice.

“Cu un computer sau cu o tabletă, copiii pot controla și chiar schimba lumea. Ne propunem să oferim fiecărui elev șansa să își descopere pasiunea pentru tehnologie și programare prin proiectul Kids în Tech(kidsintech.ro).

Grantul Google ne ajută să accelerăm dezvoltarea proiectului și să ajungem la copiii care, în mod normal, nu sunt expuși la astfel de activități.”, a declarat Alin Chiriac, CEO si Fondator, Adfaber.

“Acest efort comun de a inspira noua generație de inovatori și creatori de tehnologie va atinge zeci de mii de elevi în acest an”, Nicky Rigg, Program Manager, Google RISE Awards.

Ne bucurăm să includem Adfaber.org în rândul celor 28 de organizaţii din 16 ţări, câștigătoare Google Rise Award 2016. Împreună, ei formează o comunitate de educatori şi avocaţi pasionaţi. Ei sunt cei care produc schimbarea, care implică, educă şi motivează elevii prin activităţi extracuriculare ce promovează educaţia în tehnologie şi ştiinţe informatice.

Kids în Tech are în prezent peste 100 de cluburi de tehnologie în toată România, unde elevii au acces gratuit la resurse complementare de studiu, în strânsă legătură cu nevoile reale din piaţa muncii. Elevii sunt astfel expuşi la tehnologie şi la oportunităţile pe care le oferă aceasta, deprinzând de mici abilităţi care îi transformă din consumatori în creatori de tehnologie

Despre ADFABER:
Adfaber este o organizaţie non-profit ce promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea un impact semnificativ asupra îmbunătăţirii vieţii oamenilor şi societăţii în ansamblu. Cu proiecte în domenii precum educaţie, sănătate şi mediu, Adfaber ajunge în fiecare an la sute de mii de români.

Despre Google Rise Awards:

Programul Google Rise Awards este un program de susţinere a organizaţiilor ce promovează educaţia în tehnologie şi ştiinţe informatice, pentru elevii din mediul preuniversitar. Programul pune accent pe atragerea fetelor, a tinerilor din medii defavorizate şi minorităţi, ce în mod normal nu sunt expuşi sau nu sunt încurajaţi să se îndrepte către domeniul IT. Din 2010, programul Google RISE Awards a contribuit cu 5,7 milioane de dolari la mai mult de 200 de organizaţii din 45 de ţări, ajungând la peste 1 milion de elevi şi profesori.

Lista completă a câștigătorilor Google RISE Awards 2016 o găsiți aici: g.co/riseawards

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava