Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto65 poze în acest set

Adjunctul șefului Misiunii SUA în România, Abigail Rupp, a inaugurat miercuri 25 aprilie, Raftul American la Biblioteca Bucovinei în prezența președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a prefectului Mirela Elena Adomnicăi, primarului Sucevei Ion Lungu, directorului Gabriel Cărăbuș dar și a unui numeros public. Raftul american (American Shelf) reprezintă o donație de 250 de titluri de carte în valoare de circa 3.000 de dolari făcută de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, Bibliotecii Bucovinei “I.G. Sbiera” Suceava. „American Shelf” reprezintă o donaţie de carte, literatură americană clasică şi contemporană, literatură pentru copii şi tineret, lucrări de metodică a predării limbii engleze, materiale pentru perfecţionarea limbii engleze, continuarea studiilor în S.U.A., precum şi cărţi despre politica externă, istoria şi geografia Statelor Unite. Colecţia oferă acces la resurse despre S.U.A., cultura şi valorile americane. Donaţia va intra în patrimoniul Bibliotecii spre a sta la dispoziţia profesorilor, elevilor şi a publicului interesat.

Abigail Rupp: ”Trebuie să spun că bibliotecile sunt unul dintre locurile mele preferate din lume. Primul meu loc de muncă a fost într-o bibliotecă iar mama mea este bibliotecară”

Adjunctul șefului Misiunii SUA în România, Abigail Rupp, a făcut un tur al Bibiotecii pe parcursul căruia a primit explicații din partea directorului Gabriel Cărăbuș. Abigail Rupp s-a întreținut cu copiii care erau prezenți la cursul de limba engleză pe care i-a întrebat despre eroul preferat răspunsurile cele mai frecvente fiind ”Superman”. ”Vă transmit salutările domnului ambasador Hans Klemm. Eu și colegii mei suntem foarte bucuroși că ne aflăm aici pentru a inaugura raftul american. Trebuie să spun că bibliotecile sunt unul dintre locurile mele preferate din lume. Primul meu loc de muncă a fost într-o bibliotecă iar mama mea este bibliotecară așa că pentru mine este o mare plăcere să fiu aici alături de dumneavoastră și să împărtășesc dragostea mea pentru cărți cu dumneavoastră cei care iubiți cărțile. Mă bucur că ne aflăm aici înpreună pentru a discuta despre modul în care putem îmbunătăți legăturile dintre țările noastre. Privind aceste cărți mă uit la cărți care mi-au deschis mie o întreagă lume și sper că vor face acest lucru și pentru cititorii dumneavoastră”, a declarat Abigail Rupp. De menționat că aceasta a purtat insigna cu ”Bucovina 100” oferită de președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur. De asemenea, Ion Lungu i-a transmis ambasadorului SUA Hans Klemm diploma și medalia aniversară la împlinirea a 630 de ani de atestare documentară a Sucevei.

Adjunctul șefului Misiunii SUA în România a inaugurat Raftul American la Biblioteca Bucovinei, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava