Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliul Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că instituția pe care o condeuce vrea să înceapă o promovare mai puternică a turismului din Bucovina pe piața din Germania, în special în zona regiunii Schwaben. Anunțul a fost făcut după discuțiile pe care Gheorghe Flutur le-a avut la Aeroportul Ștefan cel Mare cu președintele regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, despre posibilitatea deschiderii unui zbor internațional pe ruta Suceava – Memmingen, un aeroport aflat la aproximativ 90 de kilometri de Munchen. Președintele din Schwaben, Jurgen Reichert, s-a aflat zilele trecut în județ pentru aniversarea a 20 de ani de parteneriat între cele două regiuni.
Gheorghe Flutur a precizat că județul Suceava poate lua ca model de promovare și dezvoltare turistică regiune Allgau, sudul Germaniei, o provincie cu un brand turistic extrem de cunoscut. Flutur a spus că în perioada următoare Bucovina trebuie să fie mai agresivă, „în sensul bun” în acțiunile de dezvoltare a turismului. „Din acest motiv, în perioada următoare așteptăm de la partenerii noștri germani delegații pentru un infotur în județul Suceava. Vorbim de reprezentanți ai mass-mediei, operatori de turism, cărora să le organizăm tururi prin județul Suceava, prin Bucovina pentru a le prezenta celor care ar putea să vină în această zonă”, a spus șeful administrației județene.
Gheorghe Flutur a subliniat că propunerea sa este ca potențialilor turiști germani să le fie pregătite mai multe „destinații surpriză”.
Flutur a arătat că Bucovina poate fi promovată ca o destinație de gastronomie sănătoasă, cu produse bio, certificate, dar și ca o destinație a tradițiilor și obiceiurilor autentice. „Bucovina este o destinație a minorităților, și prin aceasta putem atrage mulți turiști. Și Schwaben este o regiune care are interes, pentru că ne leagă o istorie comună. De aici au plecat mulți cetățeni șvabi, au fost primiți în Germania, acum sunt în vârstă, dar au copii, nepoți care ar dori să vină și să se întoarcă în aceste zone”, a arătat Gheorghe Flutur.
Pe de altă parte, el a ținut să precizeze că parteneriatul de 20 de ani cu Schwaben a fost extrem de benefic pentru Suceava, fapt apreciat și de președintele acestei regiuni germane în discuțiile avute pe perioada vizitei de zilele trecute în județ. „Vreau să spun o vorbă a președintelui Jurgen Reichert. Dacă dăm timpul cu 20 de ani în urmă, fețele sucevenilor sunt mai fericite astăzi, parcă nu mai sunt atât de încruntați, atât de aplecați cu capul în pământ. Blocurile sunt mai vesele ca și coloratură, circulația este mai intensă și trebuie să ne mulțumim că s-a schimbat în bine această zonă. E loc de mai mult, dar au fost niște remarci foarte prietenești și adevărate. Și dacă acum 20 de ani cei din Germania au aterizat pe ceață pe aeroportul din Salcea, și erau două luminițe care străjuiau pista, acum au văzut un aeroport modern, cu sisteme de iluminat și de aducere la sol pe timp de ceață a oricărui tip de aeronave. Au fost foarte impresionați de investițiile din Suceava și ei sunt bucuroși că ne-au fost tutori în pașii pentru democrație”, a spus Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava