Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatul României a adoptat o propunere de lege cu privire la completarea art. 36 din Legea nr.230 din 6 iulie 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Propunerea legislativă are drept scop stabilirea în sarcina administratorului de imobile a obligaţiei de a informa trimestrial proprietarii cu privire la situaţia financiară a asociaţiei de proprietari. Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, a explicat că prin adoptarea acestui proiect administratorii asociaţiilor de proprietari vor raporta semestrial proprietarilor cum au cheltuit banii asociaţiilor.

„În urma audienţelor pe care le-am avut au fost foarte multe solicitări din partea locuitorilor municipiului Suceava cu privire la lipsa de transparenţă din partea conducerii asociaţilor către proprietari. Iar înurma adoptării acestei iniţiative legislative se va reglementa aceasta problemă în sensul în care conducerea asociaţiilor vor trebui să raporteze datele economice către fiecare proprietar din asociaţie”, a explicat Ovidiu Donţu. El a mai arătat că prin noile reglementări propuse se instituie un control şi o transparenţă în activitatea administratorilor, evitându-se miile de acţiuni în instanţă ce au ca obiect recuperarea prejudiciilor. De asemenea, administratorii vor aduce la cunoştinţă, trimestrial, proprietarilor din cadrul asociaţiei de care răspund, printr-o formulă aleasă de către proprietari situaţia financiară, respectiv situaţia facturilor, a conturilor bancare, dobânzile aferente conturilor deschise, plăţile salariale, restanţe la facturi, situaţia lucrărilor angajate din punct de vedere financiar, sub semnătura administratorului, a preşedintelui şi a
cenzorului. Ovidiu Donţu a mai spus că prin astfel de măsuri administratorii vor fi da dovadă de o mai mare corectitudine, iar pe de altă parte, proprietarii vor şti exact care sunt costurile reale ale asociaţiei.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava