Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, susține introducerea impozitului progresiv pe salarii arătînd că în mod real, cota unică nu mai există de multă vreme, deci nu mai e nimic de apărat în acest sens. Adomnicăi a menționat că nu s-a luat nicio decizie politică însă a subliniat că se analizează această soluție în primul rând pentru a putea scădea impozitarea la cei cu salarii mici, prin deduceri fiscale și alte asemenea instrumente. ”Cei cu salarii mici sunt cei mai afectați de inflație și de prețurile la utilități, deci aceștia pot fi ajutați prin deduceri fiscale, astfel încât să rămână cu mai mulți bani în buzunar din salariile obținute. În momentul de față există deja mai multe cote de impozitare, deci mesajul că nu trebuie să se renunțe la cota unică este un non-sens”, a spus parlamentarul social democrat.  La pensii social democrații propun impozit 0% până la 2.000 de lei și impozit 10% din ceea ce depășește acest prag iar la salarii impozit 0% pentru angajații din IT, Construcții, Agricultură și Industria Alimentară și impozit 10% pentru celelalte categorii.  Impozitarea afacerilor: 1% pe cifra de afaceri la IMM-uri și 16% pentru celelalte categorii de firme.

”În UE doar următoarele state din fostul bloc comunist au cotă unică: România, Bulgaria, Slovacia, Cehia, Estonia, Lituania, Letonia, Ungaria și Polonia”, a mai spus Mirela Adomnicăi.

Adomnicăi explică de ce trebuie introdus impozitul progresiv pe salarii. ”Se analizează această soluție în primul rând pentru a putea scădea impozitarea la cei cu salarii mici”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava