Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a declarat că PSD a propus și a promovat în Coaliție măsuri pentru protejarea categoriilor vulnerabile precum voucherele pentru alimente și plafonarea prețurilor din facturile la energie electrică și gaze naturale arătând că cele mai mari creșteri de prețuri care au condus la inflația de 15% comunicată de INS au avut loc la energie, gaze naturale și alimente. Adomnicăi a subliniat că promovarea unor astfel de măsuri de protecție socială în actualul context economic dificil a fost principalul motiv care a stat la baza deciziei PSD de a intra la guvernare. ”Dacă PSD nu ar fost azi la guvernare probabil nu am fi avut nici vouchere pentru alimente, nici plafonări la prețurile la energie. Iar PSD reafirmă că singura măsura eficientă pe termen mediu pentru a stopa scumpirile generalizate provocate de energie este reglementarea pe 2 ani a pieței energetice

În plus, pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente, Ministerul Agriculturii a oferit fermierilor care își vând recolta la fabricile de alimente din România o primă de 10% din valoarea produselor agricole vândute.

Desigur, soluțiile promovate de PSD nu rezolvă problema scăderii puterii de cumpărare în contextul inflației globale și a crizei energetice din Europa. Dar, cel puțin, prin astfel de măsuri se mai recuperează o parte din puterea de cumpărare mai ales pentru cei cu venituri mici”, a spus parlamentarul social democrat.

Conform INS inflația din august 2022 față de august 2021 este de 15,3%. Cele mai mari creșteri de prețuri sunt la următoarele produse:

  1. Gaze naturale + 70% – chiar dacă s-au luat în considerare efectele OUG 27/2022 privind compensarea facturilor – Dacă nu ar fi exista intervenția guvernului, aceste prețuri ar fi fost de nesuportat! – La energie electrică și termică, datorită intervenției guvernului, creșterea de prețuri a fost de doar 16% și respectiv 22%.
  2. Ulei comestibil +49%
  3. Cartofi +54%
  4. Făină +34%
  5. Mălai +31%
  6. Zahăr +30%
  7. Combustibili +31%
Adomnicăi: ”PSD a propus și a promovat în Coaliție măsuri pentru protejarea categoriilor vulnerabile”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava