MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că rectificarea bugetară care va urma va fi făcută pentru ca premierul Florin Cîțu să aibă bani pentru primarii PNL care îl vor vota pentru președinția acestui partid, iar pentru aceasta banii vor fi luați de la săraci. Mirela Adomnicăi a declarat în cadrul unei conferințe de presă că din informațiile care au apărut deja, cea mai gravă situație este la Ministerul Muncii, care va pierde o sumă de 2,7 miliarde de lei. Adomnicăi a spus că Ministerul Muncii pierde această sumă de bani deși anul acesta era propusă o creștere a punctului de pensii, dar și majorarea cu 20% a alocațiilor, de la 1 iulie. Ea a subliniat faptul că actualul premier a explicat că nu sunt bani pentru majorarea alocațiilor, dar și că efortul bugetar ar fi prea mare, dar în același timp se taie o sumă de 2,7 miliarde de lei.

Pe de altă parte, deputatul PSD de Suceava a declarat că suma tăiată de la acest minister se va regăsi la Ministerul Finanțelor Publice, condus interimar în momentul de față de premierul Florin Cîțu. „La Ministerul Finanțelor, capitolul bugetar <Acțiuni generale> se va majora cu suma de 3,2 miliarde de lei. Trebuie spus că acest capitol bugetar permite ca ulterior această sumă să fie alocată în fondul de rezervă la dispoziția premierului. Inclusiv surse din PNL au afirmat că de aici, aceste fonduri vor fi folosite către administrațiile publice locale, mai exact către primarii PNL care vor vota cu Florin Cîțu pe 25 septembrie la Congresul PNL”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Pe de altă parte, ea a declarat că a prezentat în mai multe rânduri problema abuzului în funcție săvârșit de premierul Florin Cîțu, despre care a spus că folosește resursele publice, bugetare, în campania politică de alegeri interne în PNL. Mirela Adomnicăi a spus că a identificat trei forme de abuz cu încadrare în zona penală. Ea a făcut referire în primul rând la folosirea resurselor din Palatul Victoria, respectiv acel punctaj care purta antetul Guvernului, întocmit de un consilier al premierului plătit din bani publici. Deputatul PSD a mai vorbit și de pelerinajul primarilor PNL către Palatul Victoria pentru a primi promisiuni de alocare la rectificare bugetară în mod dirijat și condiționat pentru votul de la congresul din 25 septembrie. Nu în ultimul rând, Mirela Adomnicăi a declarat că un alt abuz ține de numirile în funcțiile publice. „Tot în spațiul public am citit despre numirea unui secretar de stat la Ministerul de Externe, care este ginerele președintelui PNL de la Constanța. Asta în condițiile în care funcția respectivă a fost negociată în PNL pentru un reprezentant al Diasporei. Și ca să concluzionăm, la această rectificare bugetară, banii vor fi luați de la săraci pentru a ajunge la aleșii PNL, la aleșii cei mai aleși dintre aleși”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Ea a precizat că intenționează să urmărească îndeaproape modul în care Guvernul va face alocările de fonduri în funcție de culoarea politică a primarilor. „Nu este normal să sufere populația din comunitățile conduse de primari PSD”, a declarat Adomnicăi.

Pe de altă parte, deputatul PSD de Suceava a declarat că și fermierii vor avea de suferit în urma acestei rectificări bugetare. Astfel, Mirela Adomnicăi a arătat că Ministerul Agriculturii ar fi trebuit să plătească fermierilor despăgubirile pentru pagubele produse de seceta din 2020. Adomnicăi a spus că suma necesară ar fi fost de 8 miliarde de lei, iar Ministerul Agriculturii ar urma să primească doar 150 de milioane de lei.

De asemenea, deputatul PSD de Suceava a spus că o situație gravă este și la Ministerul Dezvoltării, care este în imposibilitatea de a mai face plăți pentru lucrările efectuate la proiectele finanțate prin PNDL 1 și 2. Adomnicăi a arătat că suma necesară pentru aceste plăți ar fi de patru miliarde de lei, dar Ministerul Dezvoltării va primi doar 1,8 miliarde de lei. Mirela Adomnicăi a spus că în urma acestei situații vor avea de suferit foarte mulți primari din Suceava, având în vedere că județul a fost pe primul loc la numărul de proiecte finanțate, în perioada guvernării PSD. De asemenea, ea a arătat că probleme vor fi și la Consiliul Județean Suceava, care are nu mai puțin de opt proiecte prin PNDL.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava