MOPAN Suceava

Echipa de handbal masculin CSU Suceava, pe locul II în seria A a Diviziei A, se află pe o poziţie care-i permite să joace baraj de promovare în Liga Naţională. Conducerea grupării sucevene a gândit în perspectivă, şi doreşte ca formaţia care a jucat o finală şi o semifinală de Cupă Challenge şi s-a clasat pe locul III în primul eşalon valoric, să revină acolo unde a fost.

În acest sens, prima conferinţă de presă a anului 2016 a lămurit lucrurile. În prezenţa rectorului Universităţii „Ştefan cel Mare”, Valentin Popa, a directorului CSU Suceava, Sorin Raţă şi a antrenorului Răzvan Bernicu, fostul căpitan al echipei de top a Sucevei, Adrian Chiruţ, a fost investit în postura de coordonator al secţiei de handbal a clubului universitar.
„A venit momentul reorganizării secţiei de handbal a CSU Suceava şi sunt veşti bune în acest sens. USV a sprijinit constant echipa şi doreşte să o vadă din nou în Liga Naţională şi chiar să reziste acolo.

Ne bucurăm de faptul că Primăria Suceava şi Consiliul Local au suplimentat bugetul pentru handbalul sucevean şi vrem să ne atingem obiectivul, promovarea în Liga Naţională. Pentru acest fapt am apelat la fostul mare jucător sucevean Adrian Chiruţ, un sportiv emblemă în oraş pentru a prelua funcţia de coordonator al formaţiei şi bineînţeles şi ca jucător. USV va sprijini în continuare handbalul sucevean şi vizează alcătuirea unei noi echipe performante care să fie de bază în Liga Naţională” a spus rectorului Universităţii „Ştefan cel Mare”, Valentin Popa.

Antrenorul echipei CSU Suceava, Răzvan Bernicu a confirmat şi el oportunitatea întoarcerii acasă a unuia dintre simbolurile handbalului sucevean.

„Adi Chiruţ este un jucător respectat şi am păstrat constant legătura cu el cât a fost plecat la alte echipe. Mă bucur că vom colabora şi pe plan organizatoric, dar mai ales pe plan sportiv pentru că mai are ceva de spus în handbalul românesc.

Avem o echipă tânără şi ambiţioasă, însă este nevoie şi de câţiva jucători cu experienţă care să poată fi lucizi în momentele de presiune din joc” a declarat antrenorul Răzvan Bernicu.

„Mă simt onorat de faptul că sucevenii s-au gândit la mine şi am venit cu plăcere să ajut la revenirea handbalului sucevean acolo unde îi e locul. Voi ajuta şi la pregătirea echipei, dar am semnat şi un contract ca jucător. Sper să vină şi alţi jucători suceveni la echipa noastră în cel mai scurt timp şi să pregătim cum se cuvine barajul de promovare în Liga Naţională.

Va fi greu de luptat cu orice echipă din primul eşalon valoric, dar ni imposibil. Nu am drept de joc în acest sezon competiţional, dar voi face tot posibilul, împreună cu conducerea şi staff-ul tehnic ca CSU Suceava să revină în Liga Naţională” a afirmat Adrian Chiruţ.

Şi directorul CSU Suceava, Sorin Raţă, a confirmat faptul că CSU Suceava se află în discuţii cu mai mulţi jucători, în majoritate suceveni, care vor să pună umărul la revenirea grupării în Liga Naţională.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava