MOPAN Suceava

În plină pandemie de coronavirus, toată activitatea în handbalul românesc este paralizată, însă nu este nicio noutate, raportat la ce se întâmplă în aproape întreaga Europă. Azi se mai joacă handbal doar în Belarus! Polonia și-a desemnat la rândul ei echipele campioane în sezonul 2019-2020, chiar dacă în întrecerile interne mai erau destule jocuri de disputat. În schimb, Franța și Germania, două dintre cele mai puternice ligi masculine din Europa, nu au renunțat încă la ideea de a încheia pe teren acest sezon.
Pentru CSU din Suceava în acest moment nu se știe care este drumul de urmat. Majoritatea jucătorilor se pregătesc cum pot la domiciliu, iar conducerea tehnică așteaptă o întâlnire a Consiliului de Administrație pentru a vedea ce este de făcut.

”În acest moment sănătatea este cea mai importantă și dorim ca toată lumea să iasă cu bine după această grea încercare datorată pandemiei cu coronavirus.
Ne-am mai uitat și noi peste toate știrile apărute în Europa și ne facem și noi câteva idei. Oricum, în România toate echipele au în principal susținere de la autoritățile locale și este de văzut cum va fi când se va încheia coșmarul cu Covid-19, cine va mai avea fonduri și cine se va mai gândi la sport.
Pentru noi, deși avem un obiectiv serios în acest an, promovarea, nu este nicio problemă să o luăm de la capăt. Avem un lot foarte tânăr și putem trece peste orice fel de greutăți. Mai grav este pentru formațiile care au avut investiții importante și jucători cu salarii mari.
În mod cert și conducerea FRH va analiza metodele adoptate în alte țări. Nu se știe ce va fi, este complicat de anticipat. Acum, important este ca toată lumea să se protejeze și să depășim aceste moment grele” a spus antrenorul echipei CSU din Suceava, Adrian Chiruț.

Franța a mărit numărul de echipe în prima ligă de la 14 la 16, pentru a limita daunele economice și dispariția unor cluburi. Francezii consideră că astfel se vor limita daunele economice din cauza pandemiei de coronavirus, chiar dacă asta ar însemna patru etape în plus. Iar decizia ar fi una permanentă, nu doar pentru sezonul 2020-2021.

„Știm că mai multe cluburi sunt în dificultate economică, își vor pierde veniturile în câteva zile, partenerii se pot retrage. Ar fi dificil să luăm acum o decizie și să avem un clasament trunchiat, în special în partea de joc. Am putea semna astfel sentința la moarte a unor cluburi”, a declarat Etienne Capon, directorul general al Ligii Profesioniste de Handbal.

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a venit ca o ușurare și pentru handbalul francez și cel mondial, motiv pentru care întrecerile interne mai pot fi amânate până în iunie-iulie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava