Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Siret, Adrian Popoiu și directorul ADR Nord – Est, Vasile Asandei, au semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru proiectul de extindere și dotare a ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului de Boli Cronice din acest oraș. Adrian Popoiu a precizat că valoarea totala a proiectului este de 11.700.893 lei, adică aproximativ 2,46 milioane de euro, iar implementarea proiectului se va realiza intre anii 2019 – 2022.
El a explicat că obiectivul general al proiectului este extinderea funcțională a ambulatoriului integrat al Spitalului de Boli Cronice Siret prin construirea unei clădiri noi și dotarea acesteia în vederea creșterii accesibilității la servicii de îngrijire medicală a populației situate în aria de deservire a Spitalului de Boli Cronice Siret, în special a persoanelor sărace și a celor cu acces redus la servicii de sănătate.


„În vederea întăririi capacității de diagnosticare în cadrul clădirii nou construite va fi înființat un laborator de imagistică care va fi dotat cu computer tomograf și cu osteodensitometru. Acest lucru va permite investigarea persoanelor bolnave la Siret fiind eliminate deplasările la spitalele din Rădăuți și Suceava. În vederea lărgirii paletei de afecțiuni ce vor putea fi tratate prezentul proiect propune extinderea funcțională a ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret, cu următoarele cabinete: neurologie, cardiologie, acupunctură. De asemenea, în domeniul BFT se propune crearea de noi săli de tratament în următoarele domenii: băi galvanice, împachetări parafină și nămol, combine terapeutice, laser, magnetoterapie, unde scurte, kinetoterapie, recuperare neuromotorie computerizată. În același timp va fi înființata o sală de hidroterapie, serviciu nou, cuprinzând un bazin cu apă sărată, jacuzzi și saune”, a declarat Adrian Popoiu.
El a mai adăugat că tot în cadrul ambulatoriului de recuperare fizică și balneologie va fi înființată și dotată o sală de tratament pentru recuperare neuromotorie computerizat. Acesta va fi destinat pentru pacienții cu dizabilități locomotorii, totale sau parțiale, bazat pe reproducerea mișcărilor mersului prin utilizarea sistemului de scripeți și orteze robotizate pentru efectuarea exercițiilor ghidate în funcție de programe de antrenament stabilite de către terapeut.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava