Concert pascal
MOPAN Suceava

În lupta pentru preşedinţia PNL Suceava au rămas doar doi candidaţi, după ce primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, a anunţat sâmbătă că renunţă la candidatură. El a făcut acest anunţ în timpul şedinţei de alegeri din cadrul Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, care se află în plină desfăşurare în sala mare a Casei de Cultură. În aceste condiţii, singurii candidaţi rămaşi în cursă sunt actualul lider al PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu şi primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc. Viitorul preşedinte al PNL Suceava va fi ales de aproape 1000 de delegaţi din întreg judeţul. La alegerile de sâmbătă au fost prezenţi PSD Suceava, Cătălin Nechifor, senatorul PSD Ovidiu Donţu, preşedintele PC Suceava, senatorul Mihai Neagu. Din partea conducerii centrale a PNL au venit la Suceava vicepreşedinţii Varujan Vosganian şi Norica Nicolai.

În discursul său, Marius Ursaciuc, a inceput cu o prezentare a rezultatelor politice şi administrative pe care le-a avut atât ca preşedinte al PNL Gura Humorului, cât şi ca primar al acestui oraş. În condiţiile în care parte dintre cei care au luat cuvântul înaintea sa au vorbit despre o serie de principii care ar trebui să se regăsească la viitorul preşedinte, Marius Ursacicu a declarat că „dacă vorbim de onoare şi respect, vreau ca aici în faţa dumneavoastră să pun la dispoziţia preşedintelui PNL Crin Antonescu demisia de onoare din funcţia de preşedinte al PNL Suceava. Şi îl rog public să o folosească dacă va considera că filiala Suceava nu va avea rezultatele scontate”.

În acelaşi timp, liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu a insistat asupra importanţei devotamentului faţă de PNL. Băişanu a avut un discurs în care i-a felicitat pe toţi liberalii care au rămas în PNL atunci când acest partid a trecut prin momente dificile, şi i-a criticat pe toţi cei care au părăsit partidul iar ulterior s-au întors în rândurile liberalilor. „O să propun ca la PNL să se facă o uşă mai mică pentru cei care vin împinşi de la Bucureşti, sau de la alte partide. O uşă mai mică pentru a se apleca atunci când intră în partid”, a spus Băişanu. El a spus că la alegerile de sâmbătă liberalii nu au fost chemaţi să voteze viitorul primar al oraşului Gura Humorului, „azi ne-am adunat să votăm preşedintele, onoarea şi principii”. Alexandru Băişanu i-a transmis lui Ursaciuc faptul că a reuşit să facă din Gura Humorului un oraş frumos, însă acest lucru l-a făcut împreună cu liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur. La final, Alexandru Baişanu a mai spus că „vă garantez că voi fi capabil să dau mâna cu toţi liberalii suceveni, indiferent de vot”. El a ţinut să mai precizeze că nici un liberal corect nu confundă PNL „cu un ciorap” pe care îl schimbă când vrea el.

Rezultatele alegerilor din PNL Suceava vor fi anunţate în cursul serii de sâmbătă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava