MOPAN Suceava

Liga Naţională de handbal a intrat în vacanţa de iarnă pentru o lună şi ceva, până pe 31 ianuarie, când este programată a doua etapă din retur. După cele 14 etape disputate din acest sezon competițional, în clasamentul primilor 10 marcatori se află şi un jucător de la Universitatea Suceava.

Golgheterul sucevenilor pregătiţi de Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei este interul Adrian Tîrzioru, care în 13 din cele 14 meciuri a reuşit pentru CSU Suceava un număr de 68 de goluri, cu care se clasează pe locul cinci în topul marcatorilor din Liga Naţională. Este de menționat și faptul că în penultimul joc, cel de la Focșani, a fost schimbat după câteva minute de joc din cauza durerilor la genunchi.

Spre lauda sa, omul de gol al studenţilor suceveni a evoluat de multe ori în teren deşi se confrunta cu anumite probleme medicale, dar a strâns din dinţi şi şi-a ajutat echipa când aceasta avea mai multă nevoie de el. Cel mai important gol al său a fost cel din ultimele secunde ale meciului cu Bacău, când interul sucevean a intrat în teren, a găsit foarte bine un culoar şi a marcat golul cu care Suceava s-a impus în acel meci foarte important pentru puncte. Tîrzioru a fost cel mai bun marcator al meciului terminat la egalitate cu campioana Dinamo Bucureşti, cu 7 reuşite şi a marcat golul cu care Suceava putea obţine prima victorie din sezon, cu Călăraşi, asta dacă oaspeţii nu reuşeau să egaleze când nimeni nu se mai aştepta, cu două secunde înainte de fluierul final. Cele mai multe goluri, opt la număr le-a reuşit în meciurile cu Minaur Baia Mare şi Universitatea Cluj, ultimul fiind foarte important în lupta pentru menţinerea în primul eşalon.

Liderului clasamentului golgheterilor din Liga Naţională este internaţionalul român Alexandru Csepreghi, care la finalul anului 2018 este singurul din primul eşalon ce a trecut de cota 100. Pe locul 6 – 7 se află un fost jucător ce a evoluat la Universitatea Suceava, Florin Dospinescu, care acum evoluează la AHC Dunărea Călăraşi.
 
Clasamentul golgheterilor după 14 etape:
1. Alexandru Csepreghi (Minaur Baia Mare) – 107 goluri
2. Dragoş Hanţaru (AHC Dunărea Călăraşi) – 84 goluri
3. Alexandru Asoltanei (HC Buzău) – 79 goluri
4. Alexandru Coman (”U” Cluj) – 69 goluri
5. Adrian Tîrzioru (CSU Suceava) – 68 goluri
6-7. Florin Dospinescu (AHC Dunărea Călăraşi) – 67 goluri
6-7. Mihăiţă Miroiu (CSM Focşani) – 67 goluri
8. Gabriel Bujor (AHC Dunărea Călăraşi) – 66 goluri
9. Marius Sadoveac (Poli Timişoara) – 65 goluri
10. Andrei Grasu (HC Buzău) – 64 goluri

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava