Concert pascal
MOPAN Suceava

Aeroportul Ştefan cel Mare din Salcea va fi închis începând cu data de 15 ianuarie 2014 pentru realizarea lucrărilor la pista de decolare – aterizare. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a spus că închiderea aeroportului este necesară pentru realizarea lucrărilor de modernizare. Nechifor a declarat că această decizie a fost luată în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii firmei care realizează proiectul de modernizare şi cu conducerea aeroportului.
El a arătat că de pe 15 ianuarie 2014 vor începe lucrările de demolare a pistei şi a platformelor adiacente, care sunt programate să dureze aproximativ o lună. După finalizare acestei etape ar urma să înceapă excavarea la o adâncime de 1,65 metri a terenului pe care va fi construită noua pistă elastică, după care vor începe lucrările pentru realizarea stratului de rezistenţă al pistei. Lucrările la pista de aterizare – decolare se vor fi finaliza cu turnarea stratului de mixtură asfaltică elastică.
„Acest proiect este unul important, motiv pentru care am şi decis să schimbăm puţin logica de realizare a etapelor din proiectul de modernizare. Şi în acelaşi timp am demarat şi consultări cu cei de la Romatsa, care vor monta echipament ILS, în aşa fel încât să nu ne trezim că aeroportul va fi funcţional dar nu va avea montat acest sistem de navigaţie”, a spus Cătălin Nechifor. El a adăugat că Romatsa a inclus în bugetul pe anul viitor amplasarea sistemului de navigaţie ILS pe aeroportul din Salcea.
Preşedintele CJ Suceava a declarat că proiectul de modernizare a aeroportului este unul de mare anvergură, estimându-se că nevoia de transport a materialelor de la şi către aeroport se ridică la peste 60.000 de curse de camioane.
Nechifor a afirmat că decizia de a închide aeroportul pe perioada realizării lucrărilor de modernizare a fost luată şi la recomandarea specialiştilor din cadrul Romatsa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava